glumi od malih nogu

Igra snažne žene: Turska zvijezda iz 'Očeva izbora', sad je u novoj seriji 'Tri sestre'

14.04.2023 u 13:58

Bionic
Reading

U netom završenoj hit seriji 'Očev izbor' utjelovila je Kudret, Süleymanovu suprugu, a od ovog tjedna na RTL-u krenula je nova turska serija u kojoj Veda Yurtsever ima ulogu Rüçhan, svekrve Türkan, najstarije sestre

Glumica koja je nedavno proslavila 54. rođendan ima brojna postignućima iza sebe. Rođena je u Bingölu, a od djetinjstva je Veda Yurtsever pokazivala interes za glumu.

Džeparac koji je dobivala od roditelja je štedjela da bi mogla odlaziti na kazališne predstave no kada je došlo vrijeme upisivanja fakulteta, nije imala podršku roditelja da studira glumu.

S posljednjim novcima koje je imala otišla je u Eskişehir i upisala dramske umjetnosti na tamošnjem sveučilištu. Nakon što je diplomirala krenule su prve uloge i priznanja. Njezini glumački počeci vezani su upravo uz kazalište gdje je učinila i svoje prve redateljske korake.

Veda Yurtsever Izvor: Promo fotografije / Autor: RTL promo

Tek 2000-ih dobila prve uloge u serijama i filmovima. Otad niže uspješne projekte. Kad je riječ o privatnom životu, u turskim medijima je 2018. osvanula vijest da se Veda nakon 20 godina braka razvodi od tri godine mlađeg Mahira Ipeka. Vjenčali su se 1998. godine, a u braku su dobili i sina. Glumica je podnijela zahtjev za razvod braka, a u njemu je navela da je njihov brak narušen te da se razvode kako bi mogli ostati u prijateljskim odnosima.

Kako sada živi može se vidjeti na njezinom Instagram profilu gdje je poprilično aktivna. 'Od onih sam koji vole posjećivati restorane. Kad imam slobodnog vremena, provodim ga s prijateljima. Prošetam se do tržnice, provodim vrijeme sa svojim ljubimcem te uživam u dugim šetnjama', izjavila je.