SECRET SOLSTICE FESTIVAL

Islandski jedinstveni glazbeni festival objavio prvi linup

08.02.2018 u 15:23

Bionic
Reading

Peto izdanje Secret Solstice festivala dovosi Stormzy, Steve Aoki, Bonnie Tyler, Death From Above, Jet Black Joe, 6lack, Goldlink, Jus, Charlotte de Witte, Skream, A-Trak, Masego, IAMDBB, Högni i 40+ međunarodnih i lokalnih islandskih umjetnika

Najavljen za 21. i 24. lipnja 2018. u nordijskom glavnom gradu Reykjaviku, Secret Solstice ponovno će biti izvanredan događaj ljetne sezone festivala koji kombinira line up svjetskih zvijezda sa nevjerojatnim atrakcijama i iskustvima koje ova prekrasna destinacija ima za ponuditi.

S lineupom koji obuhvaća rock, hip-hop i elektronsku glazbu, s mnogim umjenicima koji će svirati na festivalu i na Islandu po prvi put, postoji nešto što će ugoditi svim ljubiteljima glazbe na Secret Solstice festivalu. Obožavatelji britanske glazbe i hip-hop umjetnika Stormzy biti će uzbuđeni što će ga uhvatiti na Islandu uz nagrađivanog američkog electro house glazbenika, producenta i DJ-a Steve Aokija.

Pjevačica koja je tri puta nominirana za Grammyja Bonnie Tyler i koja je postala senzacija osamdesetih s najprodavanijim hitovima 'It's a Heartache' i 'Total Eclipse of the Heart', predstavit će se na Secret Solstice festivalu, a islandska rock grupa iz 90-ih Jet Black Joe obradovat će obožavatelje njihovim grungy pop-rock zvukom. Svoje prve nastupe na Islandu obilježit će: 6lack je jedna od novih generacija atlantskih repera poznatih po singlu 'Prblms' koji je dosegao više od 133 milijuna Spotifyovih preslušavanja, zatim hip-hop novajlija koji je nominiran za Grammy Goldlink i trap house i jazz umjetnik Masego.

Novootkriveni britanski rap i hip hop umjetnik J Hus predstavit će svoje pop afrobeatove uz IAMDBB koji je poznat po urbanim jazz zvukovima. Brzo rastuća tehno zvijezda Charlotte de Witte koja trenutno zauzima underground svijet plesa najavljena je uz britanski Skream; jedan od izvornih prvaka dubstepa i Paradise favorita koji je trenutno poznat po svom chunky tech-house zvuku. Dva umjetnika koji predstavljaju Kanadu; producent i DJ A-Trak, koji je postao najmlađi DMC World DJ prvak, a na drugom kraju žanrovskog spektra punk rockeri Death from Above donijet će svoj bučni hardcore zvuk. Secret Solstice će također ugostiti i Högni, jednog od vodećih suvremenih pjevača, tekstopisaca i multi-instrumentalista Islanda.

Zaokružujući međunarodni lineup, ističu se minimal techno trio [a:rpia:r] (Petre Inspirescu, Raresh, Rhadoo), elektronski tekstopisac Crosstown Rebela i pjevač Ali Love, islandski / britanski punk bend Dream Wife, hip hop dvojac Earthgang, DJ i rap miljenik Egyptian Lover koji prvi put svira na Islandu, britanski dub band Gentleman's Dub Club i američki rapper i tekstopisac J.I.D. Ostali internacionalni glazbenici: DJ Klose One, Matt Tolfrey, Johna Acquaviva, Nitin, Ryan Crosson, Shaun Reeves i wAFF. S takvim ogromnom količinom nevjerojatnih islandskih talenata, Secret Solstice također ima zadovoljstvo predstaviti preko 25 lokalnih umjetnika na ovogodišnjem festivalu. Vrhunski lokalni glazbenici koji će nastupiti su Agent Fresco, Ása, GKR, Hildur, Holmar i Úlfur Úlfur, i mnogi drugi koji će tek biti najavljeni.

Nedavno uključen u The New York Times '52 mjesta za posjetiti u 2018.', Island ima mnogo razloga zašto je jedna od destinacija koju morate posjetiti ovog ljeta ako ste ljubitelj festivala. Od vulkanskih crnih pješčanih plaža do vrućih vrela i ledenih ledenjaka, izvanzemaljski krajolik učinio je Island više nego samo popularno turističko odredište, nego i mjesto snimanja za priznate filmove i TV emisije poput Batman:Početak i Igra prijestolja. Često se naziva 'zemlja vatre i leda', sudionici će doživjeti prirodne pojave poput ponoćnog sunca, gdje sunce nikada ne pada ispod horizonta tijekom ljetnog solsticija zbog blizine Arktičkog kruga. Izvan glavnih festivalskih programa, posjetitelji također mogu posjetiti nastupe u europskom drugom najvećem glečeru Langjökull 130 metara ispod površine ili u 5,200 godina starom Tunelu Lava na veličanstvenim lava špiljama Raufarhólshellira na jednom od službenih Secret Solstice partija. Izuzetno ograničene ulaznice dostupne su za Into The Glacier, koji se održava u subotu 23. Lipnja i The Lava Tunnel koji se održava u subotu, 23. lipnja i nedjelju 24. lipnja.

Kombinirajući uzbuđenje i atmosferu svjetskog glazbenog festivala sa zadivljujućom pozadinom Islanda, Secret Solstice ima puno za ponuditi glazbenicima i ljubiteljima prirode u jednom od najljepših mjesta na svijetu.

Za više informacija posjetite www.secretsolstice.is