s leptirom u rukama

Kakav prizor: Princ William i Kate Middleton objavili fotografiju preslatke Charlotte i oduševili obožavatelje

07.08.2021 u 17:08

Bionic
Reading

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea na Instagramu su podijelili predivnu fotografiju svoje kćeri, šestogodišnje Charlotte. Objava je oduševila broje obožavatelje, a za upečatljivu fotografiju zaslužna je Kat Middleton koja u slobodno vrijeme uživa baveći se fotografijom

Odjevena u plavu majicu kratkih rukava te svjetloružičaste hlačice, na novoj fotografiji službenog Instagram profila vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, preslatka Charlotte pozira nježno držeći leptira u rukama. I dok su joj zlatni pramenovi kose klizili teko ramena fotografirala ju je njezina majka Kate Middleton kojoj je fotografija jedan od omiljenih hobija te svojim uradcima i portretima članova kraljevske obitelji redovito oduševi.

Šestogodišnja Kate u rukama nježno drži leptira crvenog admirala, a nakon te fotografije objavu slijede još dvije slike koje prikazuju leptire na cvjetovima jorgovana, a fotografije su objavljene u sklopu inicijative za spas i očuvanje leptira.

'Željeli smo podijeliti ove prekrasne fotografije leptira pauna i crvenog admirala sklopu inicijative Big #ButterflyCount koja se odvija diljem Velike Britanije. @savebutterflies potiče sve nas da cijenimo ova nevjerojatna stvorenja jer ne samo da je lijepo biti u njihovoj blizini već su od iznimne važnosti. Leptiri su vitalni dijelovi ekosustava kao oprašivači ali komponente hranidbenog lanca. Nadamo se da možete oboriti prošlogodišnji ukupni rezultat,' napisali su Kate i William na svom službenom Instagram profilu.

  • +7
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Big Butterfly Count je istraživanje provedeno u cijeloj Velikoj Britaniji čiji je cilj pomoći osobama zaduženim za očuvanje prirode brojeći količinu i vrstu leptira. Brojenje je započelo 16. srpnja, a završilo je u nedjelju. Sudionici su mogli poslati fotografije i snimke leptira putem dobrotvorne aplikacije sve dok je trajao proces brojenja. Svi koji se bore za zaštitu leptira strahuju da će ove godine njihov broj biti vrlo malen jer je travanj bio topao, nakon čega je u svibnju nastupilo naglo zahlađenje.