o svačemu pomalo

Matija Vuica: 'Ako ovaj Oscar znači da je sve OK, da život ide dalje, nastavit ću slati haljine u Hollywood'

06.04.2022 u 17:06

Bionic
Reading

Jedna od naših najcjenjenijih i najomiljenijih modnih dizajnerica otvorila je dušu i pričala o svojim uspjesima, kupovini na Hreliću, starijim gospođama koje svraćaju kod nje u salon, osjetljivosti na starije osobe i planovima na inozemnoj sceni

Matija Vuica je rekla da u gradu, na Dolcu obožava vidjeti sređene starije zagrebačke dame. 'Zagreb je poznat po tome, i nisu samo na Dolcu. Ulicama Zagreba šetaju sređeni parovi. Padam u nesvijest od ljepote kad vidim bračni par, vidi se da su prošli 80-u, a tako su dotjerani, usklađenih boja…. drže do svog izgleda i u dubokoj starosti', rekla je za Mirovina.hr.

Pričala je o tome kako je njezina kuća u Metkoviću muzej starih stvari te da sve što je kupila na Hreliću ima i danas. 'Uvijek naglasim da sam za to zahvalna Hreliću. Imam divne haljine od zagrebačkih gospođa, brokate, svile… Neprocjenjive su to vrijednosti i svaki taj komad priča o nekom prošlom vremenu. Taman da sam ih i prekrojila, vide se finoća tih tkanina koje više ne postoje', otkrila je dizajnerica.

Njezine kreacije nosile su Carmen Electra, Rumor Willis, AnnaLynne McCord i mnoge druge svjetske zvijezde no ona smatra kako se uvijek može i bolje i više. 'Kad bih mislila da je to sve, onda bih se trebala prestati baviti ovim poslom. Svaki uspjeh pospremim u neku ladicu i kažem sebi sad idem dalje i bolje. To je onaj pravi vjetar u leđa, kad sam sebi daš zadatak da budeš još bolji. Taj vjetar treba stalno obnavljati', ističe Matija.

  • +5
Matija Vuica Izvor: Cropix / Autor: Ivana Nobilo / CROPIX

U njezin salon često svraćaju starije gospođe i bakice s više od 80. 'Imala sam damu iz Njemačke, insistirala je na rozoj boji i izgledala je predivno u njoj. Starije gospođe nisu žene koje su utonule u crnilo, nego žive punim plućima. Uđu, razgledaju, dive se, kažu što žele…. Ima i onih koji si ne mogu priuštiti komad koji im se sviđa. Kad vidim da baš silno želi moju haljinu, spustim im cijenu, nađemo sredinu', govori.

Priznala je da je vrlo osjetljiva na starije te da joj je grozno vidjeti s kakvim mirovinama žive. 'Mislim da svi trebamo više pažnje obraćati na starije ljude. Brinuti o njima. I kad na cesti vidim prosjaka… oni mladi bi mogli i morali nešto raditi. Ali oni stariji… nikad neću proći pored starijeg da ne udijelim pomoć', naglasila je.

U sljedećih nekoliko mjeseci, najavila je, bit će barem jedna revija. Nakon nje imate će aktivno ljeto jer joj je inače dosadno. 'Ako ovaj Oscar znači da je sve OK, da život ide dalje, nastavit ću slati haljine u Hollywood. Otvaraju se i drugi eventi prema vani. Samuel Sohebi svojevremeno je uspješno plasirao moje haljine na Venecijanskom festivalu. Sad me opet zove. Imam pozitivni stav i vjerujem da će mi se tako i vratiti. Onako kako želiš drugima, tako ti i dođe, baš to se dogodi i tebi. Svima želim blagostanje, super život i dobre mirovine', poručila je.