TALENTIRANA VODITELJICA

Mirta Šurjak: 'Uopće nemam kompleks i volim pustiti glas'

14.01.2019 u 11:38

Bionic
Reading

HRT-ovoj novinarki i voditeljici pjevanje nije strano. Malo njih se sjeća da je Mirta Šurjak svojedobno nastupila na Splitskom festivalu u sklopu večeri 'Poznati pjevaju', a sada je svoje pratitelj podsjetila na to. Za tportal je ispričala kakve je uspomene vežu za taj nastup

Zgodna 33-godišnja voditeljica nerijetko voli podijeliti trenutke koje provodi sa svojim prijateljima i kolegama na zabavama i sportskim terenima, a Mirta Šurjak se voli pohvaliti i svojim mladolikim izgledom. Ovog puta svoje fanove je razveselila starom snimkom na kojoj je pokazala kako 2009. godine pjeva s Majom Šuput na Splitskom festivalu. Zapjevale su 'Diridondu' u veselom duetu.

'Te je godine Nenad Ninčević radio taj festival, a Marinko Leš i ja smo ga vodili dvije večeri. Neno me pitao bi li htjela nastupiti i složio je tu kombinaciju, od dvije plaviše. (smijeh) To je bilo smiješno jer se nas dvije ništa nismo dogovorile. Došla sam kod nje u sobu, a vježbale smo i u autu prije generalne probe. Na snimci se vidi kako Maja diže prst prema gore, a to je meni pokazivala da ne padnem u intonaciji', ispričala nam je Mirta.

Nakon toga je imala prigodu nastupiti u showu 'Zvijezde pjevaju'.

'Tamo se baš nisam proslavila jer je žiri malo prestrogo shvatio tu emisiju koja je zapravo bila za opustiti i zabaviti gledatelje. Za ozbiljnije ocjenjivanje pjevanja postoje druge vrste natjecanja, ovo nije bio prijemni za upis na Glazbenu akademiju', kaže HRT-ova novinarka i voditeljica.

Bez obzira na to, ona svako jutro voli zapjevati, onako iz srca. 'Uopće nemam kompleks i volim pustiti glas koji je dosta jak. Samo mi treba malo vremena za uhvatiti intonaciju', otkrila je Mirta.

  • +42
Mirta Šurjak Izvor: Cropix / Autor: Vojko Bašić