prošla sve novinarske stepenice

Mojmira Pastorčić o trenutcima kojih se nerado sjeća: 'Mislila sam da ću imati srčani udar...'

08.05.2024 u 22:30

Bionic
Reading

Nakon što je nekoliko godina dijelila voditeljsku palicu sa Zoranom Šprajcom, višestruko nagrađivana novinarka 2022. godine je pored uredničke, preuzela i ulogu stalne voditeljice jedne od najpopularnijih televizijskih emisija u Hrvatskoj, donoseći najvažnije dnevne događaje direktno i sa stavom. Omiljeno lice informative na RTL-u je već 20 godina, a želja za novinarstvom rodila joj se još u osnovnoj školi

Mojmira Pastorčić, već godinama svojim predanim novinarskim radom oduševljava javnost, a na tu je televiziju stigla prije točno 20 godina kad je imala 21. godinu.

Prisjetila se kako je bila RTL-ova audicija na fakultetu na koju se ona prijavila. Kaže da je imala sreću da je 'u 20 godina radila cijeli, različiti dijapozon stvari, od toga da je bila junior novinar koji sjedi na desku, nešto kopa, pomaže drugima'. Bila je i reporter, urednik, voditelj. Prošla je, rekla je, sve živo i na tome je vrlo zahvalna.

Na temu trenutaka kojih se nerado sjeća kaže da se uvijek sjeća groznih stvari.

Cvijeće za vrt u proljeće Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

'Sjećam se kad sam tek došla i imala sam 21 godinu i sjedim u redakciji i dolazi mi taj jedan stariji kolega i govori mi: 'Ti nazovi Hag, nazovi Florence Hartmann, pitaj je jesu li digli ovu optužnicu', a ja: 'Kako ću je ja nazvati? Ja da nju nazovem? Na kojem jeziku ću je pitati?'. Ja sam bila van sebe, išla sam u zahod malo se ohrabriti i onda sam je nazvala. To su te neke stvari bile. Kad sam došla, osjećala sam se kao malo dijete koje sad radi neke ozbiljne stvari pa onda na početku radiš svakakve greške, ali zapravo se brzo privikneš. Sjećam se kad sam prvi put išla na javljanje uživo, mislila sam da ću imati srčani udar. To ti tako bude jedan put, drugi put malo manje, treći put ništa i tako je sa svime. U početku ti je nervoza, u početku ti je grozno, ali onda nekako počneš se u svemu snalaziti puno bolje', ispričala je za RTL.hr.

Mojmira Pastorčić Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Inače, Mojmira je ranije otkrila da njezina teta Elvira doma ima 'materijalne dokaze' o njezinom ranom interesu za novinarstvo - bilježnice u kojima je 'kao 10-godišnjakinja sastavljala izmišljene vijesti i onda ih čitala svima za stolom'. I njezina mama, kazala je Mojmira, tvrdi da je oduvijek bilo očito da će biti novinar.

SVEČANOST U HNK

[FOTO] Mojmira Pastorčić, Massimo, Goran Navojec, Ivana Radaljac Krušlin... Ovo su svi dobitnici nagrada 27. Večernjakove ruže

Pogledaj galeriju