VječNI rock dječak

Možete li ga prepoznati? Ovakvog Davora Gobca još nismo vidjeli

08.12.2020 u 12:27

Bionic
Reading

Jedan od najživopisnijih likova domaće glazbene scene, još od ranih 80-ih, kad je osnovan Psihomodo Pop svojom pojavom unosi dozu veselja i pozitive. Pokazao se do sad u raznim varijantama, nekoć mu nije bio problem ni skinuti se do kraja, a sada ga vidimo u pomalo 'zastrašujućoj' varijanti, naravno, za potrebe snimanja

I dok neki pripremaju video spotove božićnog ugođaja s lakopamtljivim stihovima i ugođajem punim topline i blještavila, Psihomodo Pop je snimio spot za pjesmu 'Vampir' u režiji Radoslava Jovanova Gonza sa svog aktualnog i hvaljenog albuma 'Digitalno nebo'.

  • +8
Davor Gobac Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Premda nije pretjerano aktivan na društvenim mrežama, Davor Gobac tu i tamo objavi kakvu fotografiju. Tako je pokazao i sebe u 'nemrtvom transilvanijskom grof Dracula' izdanju. Kako njegov vampirski izgled zahtjeva i duge nokte, fanovi su ga zafrkavali i pitali gdje je bio na manikuri, a neki su komentirali kako bi umrli od straha da ga takvog sretnu u mraku, ali i da mu 'pristaje takav izgled'.

Kao bend su na glazbenu scenu bivše države donijeli tada novu formu rock'n'rolla, a do današnjih dana Psihomodo Pop je ostao 'zamrznut' u vremenu: drže se istog glazbenog stila već skoro 30 godina, ali i cjelokupnog imidža. Gobac zadnjih 15-ak godina izgleda gotovo jednako.

'Zbilja smo dosta dugo veselo živjeli. Nije rock'n'roll drogiranje i lokanje. Rock'n'roll je stvaranje glazbe i sviranje. Živim nekakav normalan život, zapravo uživam u svirkama i u samom poslu jer meni posao nije nikakav problem, meni je to veselje. Našel sam si neki mod življenja za pedesete koji mi paše. Imam svega dosta i niš' mi više ne treba, ja sam lud sam od sebe', rekao je u razgovoru za tportal.