700. IZDANJE legendarne emisije

Najnagrađivanija istraživačka redakcija u Hrvatskoj slavi jubilarno izdanje emisije koja mijenja društvo nabolje

18.01.2024 u 15:15

Bionic
Reading

'Provjereno' Nove TV danas slavi svoje 700. izdanje. U 17 sezona, više od 700 emitiranih sati i gotovo 3000 istraženih tema, emisija koju od 2007. godine u prosjeku prati gotovo 400 tisuća gledatelja postala je i ostala sinonim borbe za pravdu

Redakciju, predanu otkrivanju istine, ukazivanju na nepravilnosti i mijenjanju društva nabolje, čine Ema Branica, Maja Medaković, Ana Malbaša, Danka Derifaj, Barbara Majstorović Ivezić, Jelena Rastočić i Nikolina Cetinić, predvođene urednikom Matom Barišićem.

'Čak i na papiru, 700 je golema brojka. U stvarnosti – pravi je to podvig, ali i uspjeh za cjelokupno novinarstvo u Hrvatskoj jer je Provjereno bilo i ostalo oaza istraživačkog novinarstva. Da teme koje smo obradili u ovih 17 godina pustimo u eter, trajale bi dvadeset dana neprekidnog programa. Mijenjali smo zakone, pomagali potrebitima, ukazivali na propuste, kriminalne radnje, educirali. Deseci najprestižnijih nagrada struke, ali i publike, slijevalo se svih ovih godina u ovu malu redakciju. No, od samih početaka, najvažnije jest bilo i ostalo – podrška i povjerenje naših gledatelja koji znaju da ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo ukazali na problem i dokazali činjenice', rekao je Mato Barišić i dodao:

'Provjereno će uskoro biti punoljetno, no, entuzijazam, uzbuđenje i strepnja i dalje su tu. Svaka emisija, svaka priča je i dalje projekt u kojem svaki član naše redakcije daje sve od sebe. Ponosan sam što radim s kolegama koji su sinonim za kvalitetno novinarstvo – profesionalni, odgovorni i savjesni pojedinci koji su ovaj posao uvijek doživljavali kao poziv i koji nikada nisu posustali u želji da društvo u kojem živimo učine barem malo boljim.'

Večerašnje, 700. izdanje emisije donosi novi set zanimljivih tema pa tako istražuje ima li RH plan za integraciju sve većeg broja stranaca i friziraju li se liste čekanja u bolnicama pred izbore, a gledatelji će dobiti uvid i u zanimljiv eksperiment koji će otkriti koliko se naša percepcija savršenosti mijenja s godinama.