odlučna Zvijezda

Karijera duga 40 godina: Jim Carrey oprašta se od glume, a iz mirovine ga jedino ovo može izvući

01.04.2022 u 19:46

Bionic
Reading

Nakon što je javno kritizirao Willa Smitha zbog skandala koji je napravio na dodjeli filmskih nagrada Oscar, poznati američki komičar sada je otkrio da uzima dugu pauzu od glume

‘Idem u mirovinu, prilično sam ozbiljan. Ovisi - ako mi anđeli donesu još neku skriptu napisanu zlatnom tintom, koja će mi reći da ljudi to moraju vidjeti, možda nastavim glumiti, ali pravim pauzu’, ispričao je 60- godišnji glumac koji ne krije koliko voli svoj miran život.

‘To je nešto što možda nikada nećete čuti od drugih poznatih osoba, ali imam dovoljno. Učinio sam dovoljno’, izjavio je u intervjuu za Access Hollywood objavljenom 1. travnja.

Tijekom holivudske karijere duge 40 godina, a koja je započela serijom ‘In Living Color’, Carrey je ostvario niz zapaženih uloga, ponajprije u filmskim komedijama.

Inače, Carrey je bio jedna od prvih holivudskih zvijezda koja je javno osudila potez Willa Smitha na ovogodišnjoj dodjeli Oscara.

  • +9
Jim Carrey Izvor: Profimedia / Autor: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Nakon odluke Chrisa Rocka da ne digne tužbu protiv Smitha zbog dobivenog šamara na dodjeli, Carrey je izjavio sljedeće: ‘Ja bih objavio istog jutra da tužim Willa za 200 milijuna dolara jer taj video će biti vječan. Ako želiš vikati iz publike i pokazati svoje neslaganje ili reći nešto o tome na Twitteru, nemaš pravo došetati na pozornicu i odalamiti nekoga po licu jer je nešto rekao. To nije eskaliralo, došlo je niotkuda jer se Willu nešto događa iznutra što ga čini frustriranim. Nemam ništa protiv Willa Smitha. Učinio je izvrsne stvari. Ali to nije bio dobar trenutak. Bacio je sjenu na svačiji blistavi moment’.