NIŠTA OD FINALA

Otplesali su iz showa: Marku i Gabrijeli ipak je izmaklo finale 'Plesa sa zvijezdama'

22.05.2022 u 20:47

Bionic
Reading

U večerašnjoj polufinalnoj večeri 'Plesa sa zvijezdama' pet parova, Jelena i Marko, Sandi i Helena, Filip i Paula, Pedro i Valentina te Marko i Gabriela pripremili su po dvije plesne izvedbe, dva različita plesna stila, oduševili su žiri, no jedan par je ipak napustio show. U finalu nećemo gledati Marka i Gabrijelu

U večerašnjem polufinalu 'Plesa sa zvijezdama' pet parova borilo se za ulazak u finale. Žiri je do sada pomno pratio svaki njihov korak, okret i pokret, gledao i pamtimo sve detalje, osvijestio sve prednosti i nedostatke, te se od Jelene i Marka, Sandija i Helene, Filipa i Paule, Pedra i Valentine te Marka i Gabriele očekivao još veći zamah i napredak u velikoj završnici.

Plesnu polufinalnu večer otvorili su Jelena i Marko s paso dobleom, koji je njihov 'ples iskupljenja'. Isti ples plesali si prije tri tjedna i tada su imali nezgodu s vrećicom lažne krvi korištenom u koreografiji. Sada im je u poboljšanju koreografije pomogla Larisa Lipovac svojim stručnim savjetima koja je na kraju rekla kako su se uspjeli popraviti.

Sandi i Helena u polufinalne su uplesali jiveom, plesom koji su plesali u prvoi epizodi. U 'plesu iskupljenja' pomogao im je Marko Ciboci, a ovaj plesni par zadatak je i tekako ozbiljno shvatio – nakon plesne točke dobili su četiri desetke. 'Ciboci je i više nego uspio u zadatku da vam pomogne, sjedi 5', rekla je Franka.

Filip i Paula otplesali su rumbu kao ples iskupljenja, u mentor im je bio Igor Barberić. Rumbu su plesali uz pjesmu 'Nije ljubav stvar' Željka Joksimovića i svojim nastupom osvojili publiku koja ih je nagradila ovacijama.

U prošloj epizodi upravo ih je žiri spasio od ispadanja, a u polufinalnu dočekao ih je valcer kao ples iskupljenja. Plesali su ga iz pjesmu Avril Lavigne, a mentorica im je bila Franka Batelić. Od svih članova žirija su dobili desetke, osim Cibocija koji im je dao devetku.

Marko i Gabrijela za iskupljene su plesali cha cha cha, a tijekom proba pomagali su im svi članovi žirija. I dok su ostale članove žirija ugodno iznenadili, pa su im Franka i Larisa dale destke, Igor devetku, Ciboci nije bio oduševljen. 'Nisam dobre volje pa ne bih volio komentirati', rekao je i dao im sedam. To je iznenadilo čak i vositeljicu Maju Šuput koja je prokomentirala da ju je šokirala Cibocijeva ocjena. 'Uživali smo toliko da nas ne dira', rekla je kratko Gabrijela.

Drugi krug showa ponovno su otvorili Jelena i Marko i to s bečkim valcerom za koji su prošli put dobili najviše ocjene.

Drugi su zaplesali Sandi i Helena, a njihov ples bio je lyrical. Njihova izvedba oduševila je žiri. Franka je ostala bez daha i teksta, a Larisa je zaključila kako taj ples nije bio 'za deset već za puta dvadeset'. 'Ovo je nastup za pobjedu, rekao je Barberić.

Filip i Paula u drugoj djelu su zaplesali cha cha cha, ples koji dosad još nisu izvodili. Nakon njihovog nastupa Larisa je otišla do pozornice i zagrlivši Filipa rekla: 'Hvala vam na predivnim plesovima'.

U drugom dijelu Pedro i Valentina plesali s tango, te zaradili oduševljene ovacije publike. Franka je zaključila kako nikada nije bolje plesao te da svakako zaslužuje finale. Pedro, porijeklom Brazilac, otkrio je kako je za njega ovaj nastup bio vrlo emotivan jer je njegov pokojni djed plesao tango.

Polufinale su zatvorili Marko i Gabrijela koji su otplesali paso doble. 'Paso ti je sigurno najdraži ples, jedva čekam da se vidimo sljedeći tjedan', poručila mu je Franka. A Ciboci je komentirao kako mu se sviđa prikazana karakterizacija muške i ženske uloge.

Nakon što su svi parovi otplesali po dva plesa na samom vrhu tablice, nakon glasova žirija, nalaze se Sandi i Helena, a na dnu Marko i Gabriela. Čekaju se glasovi gledatelja kako bi se saznali parovi koji prolaze u finale.

Žiri je ovaj tjedan imao poseban zadatak, a to je da ususret polufinalnoj emisiji pomogne kandidatima da budu još bolji, da iskoriste sve svoje potencijale i dođu na plesni podij spremniji no ikad. Marko Ciboci, Igor Barberić, Franka i Larisa Lipovac Navojec prisustvovali su probama polufinalista i svojim savjetima ukazali su ima na sve ono što smatraju da zvijezde trebaju popraviti u svom ''plesu iskupljenja''. Samo je pet parova, i tijesna je borba ususret finalu, a samo nijanse će činiti razliku. Plesovi iskupljenja bit će paso doble, jive, rumba, bečki valcer i cha cha cha.

U prošloj emisiji natjecanje su napustili Domenica i Alan.

  • +20
Ples sa zvijezdama 11.emisija Izvor: Promo fotografije / Autor: Luka Dubroja