MOŽDA OVO NISTE ZNALI

Nepoznati detalji o otkačenoj Obitelji Adams

11.03.2017 u 14:02

Bionic
Reading

Sjećate li se 'Obitelji Adams' i likova Morticie, Gomeza, ujaka Festera, Lurcha, Wednesday, Pugsleyja i 'Stvari'? Televizijska serija o obitelji čudaka koja šokira prijatelje i posjetitelje svojim mnogim ekscentričnostima, za sebe vjerujući da su potpuno normalni, a da je svijet oko njih zapravo bizaran, bila je na vrhuncu popularnosti sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Film i njegov nastavak bili su adaptacija serije koja je nastala po motivima stripa Charlesa Addamsa. Donosimo neke zanimljivosti o jednoj od najmračnijih televizijsko-filmskih obitelji koje možda niste znali

Ideja za snimanje filma, kako piše Mental Floss, rodila se u autu zahvaljujući sinu direktora marketinga Tomu Sheraku. Naime, dječak se vozio s ekipom studija 20th Century Fox u automobilu te je počeo pjevušiti glazbu iz serije. Svi odrasli su zapjevali s njim, a producent Scott Rudin sutradan je odlučio snimiti novu verziju priče o jezivoj obitelji.

Anthony Hopkins je trebao igrati ulogu Festera, ali ju je odbio zbog uloge u filmu 'Kad jaganjci utihnu', za što je dobio Oscara. Na kraju je uloga pripala Cristopheru Lloydu, koji je morao nositi ‘debelo odijelo’ da bi bio bucmasti ujak Fester.

Za ulogu mame Adams borile su se pjevačica Cher i glumica Olivia Hussey. Uloga je ponuđena i Kim Basinger koja ju je odbila zbog drugog projekta, ali je na kraju ipak Anjelica Huston osvojila producente.

Prve serije iz 1964. bile su crno bijele pa se to naravno nije ni moglo primijetiti, ali fotograf Richard Fish uslikao je set dnevne sobe koji prikazuje pravi izgled dnevne sobe obitelji Adams. Ne biste vjerovali, ali radilo se o ružičastoj boji.

Samo jedan član ekipe serije šezdesetih i dalje je bio živ kad je sniman film o obitelji Addams. Riječ je o glumcu Johnu Astinu, koji je glumio Gomeza.

U drugom dijelu filma ‘Vrijednosti obitelji Addams’, bebu Puberta glumile su dvije djevojčice, Kaitlyn i Kristen Hooper.

Cynthia Nixon, koju pamtimo po ulozi Mirande iz serije ‘Seks i grad’, pojavljuje se kao jedna od kandidatkinja u sceni u kojoj obitelj bira.

Glavna pjesma za film je bila povjerena Michaelu Jacksonu, no kako je u vrijeme snimanja filma bio optužen za seksualno zlostavljanje djece, producenti su odlučili da ga ne žele vezati uz svoj obiteljski film. Kralj popa snimio je pjesmu ‘It is scary’, ali ne i videospot, koju je uvrstio u album ‘Blood on the dance floor: History in the Mix’.