odrekao se nagrade

Odluka Baby Lasagne užarila društvene mreže: 'U bešćutnom svijetu pohlepnih...'

16.05.2024 u 12:17

Bionic
Reading

Baby Lasagna osvojio je drugo mjesto na Euroviziji te svojim ponašanjem u svijet poslao prekrasnu sliku Lijepe Naše. Za uspjeh i promidžbu ga je nagradila i Vlada, no on se nagrade odrekao u korist institucija kojima je ovakav novac prijeko potreban

Otkad se pojavio na sceni, mladić umjetničkog imena Baby Lasagna ne prestaje oduševljavati... Osim pjesmom i nastupom 'Rim Tim Tagi Dim', Marko Purišić oduševljava svojom skromnošću i predanošću radu, a to je prepoznala i Vlada koja ga je nagradila pozamašnom svotom novca. Ipak, glazbenik je odlučio da novac neće zadržati.

Na sjednici sabora Andrej Plenković objavio je da će Baby Lasagnu nagraditi s 50.000 eura za uspjeh i ogromnu promidžbu čitave države tijekom gostovanja na Euroviziji u Švedskoj, a niti dva sata nakon glazbenik je još jedanput oduševio naciju.

Putem Instagrama je poslao molbu Vladi da se njemu dodijeljen novac donira: 25.000 eura odlučio je donirati Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić, a preostalih 25.000 eura Zavodu za Pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih KBC Zagreb.

Iako nas je i ranije oduševljavao svojim izjavama, ovaj put rijetko tko će uspjeti ostati suzdržan njegovom odlukom.

Društvene mreže već su se užarile, a uz njegovo se ime sada vežu sami superlativi.

'U bešćutnom svijetu pohlepnih ovakva gesta lekcija je temeljnih postavki na koje nas ovaj izniman mladić od prvog dana pokušava vratiti', na svom je profilu napisala Mirna Zidarić, istaknuta sportska novinarka.

'Čovjek. Zato je kupio Europu, zato što je ljudsko biće', 'Volimo te dobri čovječe', 'Baby Lasagna je nešto najdivnije što nam se desilo...', samo su neki od komentara koji su se proširili društvenim mrežama.

Oduševljenje njegovim potezom podijelila je i Korana Gvozdić komentirajući: 'Moj naklon do poda', a oglasila se i Ida Prester: 'Nestvarno. Heroj kojeg smo trebali.'