BABY REINDEER

Oglasila se 'stvarna Martha' iz hvaljene Netflixove serije te otkrila da razmišlja o tužbi zbog klevete

30.04.2024 u 11:52

Bionic
Reading

Netflixova serija 'Baby Reindeer', koja je u kratkom roku osvojila srca kako gledatelja tako i strogih kritičara, zapravo je inspirirana stvarnim događajima i to iz života samog kreatora iste, Richarda Gadda. Veliki uspjeh serije nagnao je i 'stvarnu Marthu' da progovori javno, ali i najavi tužbu zbog klevete

Nova Netflixova serija 'Baby Reindeer', koja je u kratkom roku postala pravi hit, prati život propalog komičara Donnyja čiji se život promjeni kada mu žena po imenu Martha uđe u život i počne mu slati stotine mailova dnevno. Iako je serija fikcija to ne znači da je u njoj sve izmišljeno.

Dapače, sam tvorac serije Richard Gadd otkrio je kako je inspirirana stvarnim događajima iz njegovog života. Cijela ta priča o uhođenju, uznemiravanju i zlostavljanju toliko je zaintrigirala gledatelje diljem svijeta da su se mnogi od njih bacili u potragu za ženom po kojoj je i napravljen lik Marthe, jezive stalkerice koja je mjesecima uznemiravala Gadda.

Baby Reindeer | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Dotičnu 58-godišnjakinju iz Škotske, koja živi u Londonu, pronašli su novinari Daily Maila i s njom popričali, ali njezin identitet nisu željeli otkriti. Kako je rekla, zbog svega što je prikazano u seriji, u kojoj ju je utjelovila glumica Jessica Gunning, 'prava Martha' prima prijetnje smrću od pristaša Richarda Gadda.

'Sada koristi 'Baby Reindeer' da me i sam uhodi', rekla je dotična tvrdeći da je Gadd 'maltretirao stariju ženu na televiziji za slavu i bogatstvo'.

'Ja sam žrtva. Napravio je seriju o meni!', dodala je ustvrdivši kako ne želi da itko zna gdje živi, ali isto tako da nema namjeru šutjeti.

  • +2
Baby Reindeer Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Iako su detalji u seriji promijenjeni, kako bi se zaštitio identitet ljudi, žena je rekla kako dijeli nekoliko sličnosti s likom Marthe - obje su iz Škotske, studirale su pravo, imaju povijest uhođenja te su više od 20 godina starije od Gadda.

'Nekoliko sam puta bila u društvu Richarda Gadda, ali nisam ga uhodila kao što on tvrdi. Njegova je priča grubo zadiranje u moju privatnost. Nisam ga vidjela 12 godina', rekla je i nastavila:

'Nikad nismo spavali zajedno niti smo bili sami. Uvijek su drugi ljudi bili s nama. Mislim da uopće ne izgledam kao glumica koja glumi Marthu.'

Najluđe od svega je i da je glumica Jessica Gunning, koja glumi Marthu u seriji, pozvala obožavatelje da prestanu s potragom 'prave Marthe'.