brojna obitelj

Otac sedmero djece: Tko su nasljednici Stevena Spielberga

12.12.2022 u 06:35

Bionic
Reading

Osim što je autor mnogih svjetski poznatih filmova, Steven Spielberg je otac čak sedmero djece. Iako je ponekad teško živjeti u sjeni popularnog oca, njegova djeca polako grade vlastita mjesta u filmskoj industriji, ali i šire

Jeste li znali da je Steven Spielberg, osim što je jedan od najuspješnijih američkih redatelja, trostruki dobitnik Oscara i financijski najuspješniji filmaš u povijesti, otac sedmero djece? Prvog sina dobio je u braku s Amy Irving, a ostalu djecu s Kate Capshaw, glumicom najpoznatijom po ulozi u filmu 'Indiana Jones i ukleti hram'.

Sve do režije filma 'E.T.' nije ni pomišljao na djecu, ali to iskustvo otvorilo mu je oči.

'Sve do polovice 'E.T.'-ja nije mi to palo na pamet: bio sam roditelj u tom filmu. Doslovno sam se osjećao kao da sam vrlo zaštitnički nastrojen prema Henryju Thomasu i Mikeu McNaughtonu i cijeloj mojoj ekipi, a posebno prema Drew Barrymore, koja je imala samo šest godina. I počeo sam razmišljati: 'Možda bi ovo mogao biti moj pravi život jednog dana.' Tada mi je prvi put palo na pamet da bih možda mogao biti tata. I možda je redatelj na neki način tata ili mama... Stvarno sam osjećao da će to biti moja velika produkcija', rekao je Spielberg.

  • +6
Steven Spielberg Izvor: Profimedia / Autor: Robyn Beck / AFP / Profimedia

Njegov najstariji sin je Max Spielberg, a rođen je 1985. godine. Spielberg i Irving prijateljski su se razveli 1989. i podijelili skrbništvo nad sinom. Max je dio filmske industrije, a poznat je kao grafički dizajner i radi u umjetničkom odjelu za razvoj nekoliko videoigara. Također je radio na kratkom filmu pod nazivom 'Snap Shot', izašlom 2012.

Upoznavši svoju drugu ženu, postao je otac njezinoj djeci: Jessici i Theu.

Jessica Capshaw krenula je majčinim stopama i postala glumica. Glumi u kazalištu, a njezina veća i zapamćenija uloga ona je u popularnoj doktorskoj seriji 'Uvod u anatomiju', u kojoj je 10 godina predstavljala pedijatricu Arizonu Robbins.

Kasnije su Steven i Kate Capshaw dobili još četvero djece.

Kći Sasha rođena je 1990. godine, a sa starijim bratom Theom bavi se muzikom. Sin Sawyer, baš poput majke, bavi se glumom. Kasnije je par posvojio kći Mikaelu, koja je priznala svoj problem ovisnosti o alkoholu, ali uspjela se izvući te se bavi plesom.

Najmlađa kći Destry Allyn Spielberg bavi se manekenstvom, a pod ugovorom je popularne američke kuće DT Model Management. Osim mode, Destry se pokušava probiti u filmskom svijetu: 'Priznajem da sam rođena s privilegijom! Moja misija je dovesti nove talente u industriju i dati priliku umjetnicima svih profila. Nitko ne smije biti izostavljen zbog veza koje nema', rekla je nakon što su ju optužili da bira glumce prema poznanstvima.