ZNAMO ŠTO GLEDATI

Ovo su serije i filmovi koji nam u travnju stižu na streaming servise

01.04.2023 u 16:07

Bionic
Reading

Za travanj su streaming servisi pripremili popriličan broj novih serija. Netflixov adut je politička drama 'The Diplomat' s Keri Russell u glavnoj ulozi, na Prime Video stiže 'Dead Ringers' s Rachel Weisz, moderna verzija kultnog trilera Davida Cronenberga, a Disney donosi dramu 'Tiny Beautiful Things' s odličnom Kathryn Hahn

Pretty Baby: Brooke Shields, Disney+, 3. travnja

Dokumentarni film, koji je premijerno prikazan početkom godine u Sundanceu, prati Brooke Shields kroz njezino neobično djetinjstvo i složen odnos s majkom, ujedno menadžericom Teri Shields. Njezina je profesionalna karijera započela kad je imala samo 11 mjeseci, a nastavila je raditi kao dječji model prije nego što je s 12 godina glumila u kontroverznom filmu Louisa Mallea 'Pretty Baby'. Postala je zaštitno lice 80-ih s kontroverznih reklama za traperice Calvina Kleina i glavnim ulogama u 'Plavoj laguni' i 'Beskrajnoj ljubavi'. Nakon što je prkosila stereotipima odlaskom na koledž, Shields ponovno ulazi u industriju zabave kao odrasla osoba, ali tek kad je počela vjerovati sebi i svojim instinktima, uspjela je pronaći svoj identitet i glas. U dokumentarcu je između ostalog otkrila da je bila silovana kao mlada glumica, a prvi dio posvećen je pretjeranoj seksualizaciji koju je doživjela kao djevojčica nakon objave njezine provokativne golišave fotografije kad je imala samo 10 godina te nakon uloge dječje prostitutke u filmu 'Pretty Baby' u dobi od 11 godina.

'Moja je poruka svima da budu ustrajni i da ne dopuste da postanu žrtve društva ili filmske industrije', rekla je AFP-u uoči premijere filma na festivalu u Utahu. 'Ponosna sam na to što sam, unatoč svemu, nastavila učiti, razvijati se, truditi se i voljeti ono što radim', rekla je Shields. U filmu se opisuje i kasnija opsjednutost medija njezinim djevičanstvom, majčinim alkoholizmom i njezinim prvim brakom s teniskom zvijezdom Andreom Agassijem.

Pretty Baby: Brooke Shields Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Good Mothers, Disney+, 5. travnja

Serija o 'Ndrangheti ispričana je u potpunosti iz perspektive žena koje su se usudile izazvati mafiju, a temeljena je na knjizi Georgea Polka i nagrađivanog novinara Alexa Perryja. Ova višeslojna priča prati šokantnu istinitu priču o trima ženama, Denise, kćeri Lea Garofala, Mariji Concetti Cacciole i Giuseppini Pesce, rođenima u najopasnijem talijanskom mafijaškom klanu, te kako su surađivale s hrabrom tužiteljicom Annom Colace da ga sruše iznutra. Žene se moraju boriti protiv vlastitih obitelji za pravo na preživljavanje i izgradnju nove budućnosti za svoju djecu. No to nosi veliki rizik: 'Ndrangheta je poznata zbog svoje željezne šake i podmukle moći…

The Good Mothers Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Grease: Rise of the Pink Ladies, SkyShowtime, 7. travnja

Radnja glazbene serije odvija se 1954. godine, četiri godine prije zapleta filmskog klasika 'Briljantin' i netom prije nego što je zavladao rock ‘n’ roll, a T-Birdsi postali simbol kul klinaca u školi. Četiri školske izopćenice kojima je dosta svega odlučuju se zabavljati po vlastitim pravilima i tako izazivaju moralnu paniku koja će zauvijek promijeniti srednju školu Rydell High. U glavnim ulogama su Marisa Davila kao Jane, Cheyenne Isabel Wells kao Olivia, Ari Notartomaso kao Cynthia, Tricia Fukuhara kao Nancy, Shanel Bailey kao Hazel, Madison Thompson kao Susan, Johnathan Nieves kao Richie, Jason Schmidt kao Buddy, Maxwell Whittington-Cooper kao Wally i Jackie Hoffman kao zamjenica ravnatelja McGee.

Grease: Rise of the Pink Ladies Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Thicker Than Water, Netflix, 7. travnja

U ovoj francuskoj krimi triler seriji novinarkin život zapadne u kaos kada zaštiti svog brata od zakona, nenamjerno uplićući svoju obitelj u nemilosrdan plan narkobossa. Upravo kad treba dobiti profesionalnu priliku svog života, novinarka Fara mora se ponovno ujediniti sa svojim sestrama da bi spasile problematičnog brata. Sestre će pokrenuti neočekivanu spiralu događaja jer se upetljaju u njegov posao s drogom.

Thicker Than Water Izvor: Društvene mreže / Autor: netflix

Tiny Beautiful Things, Disney+, 7. travnja

Serija, temeljena na najprodavanijoj istoimenoj zbirci Cheryl Strayed, prati Clare (Kathryn Hahn), posrnulu spisateljicu koja postaje cijenjena kolumnistica dok joj se istovremeno raspada privatni život. Kad smo upoznali Clare, njezin brak s Dannyjem jedva je šepao, njezina kći tinejdžerica Rae gura je od sebe, a njezina nekoć obećavajuća spisateljska karijera ne postoji. Kad je stari prijatelj pisac zamoli da preuzme mjesto kolumnistice Dear Sugar, koja pruža savjete, ona misli da to nema smisla. Međutim, nakon što nevoljko preuzme taj posao, Clarein život odvija se u složenom tkivu sjećanja, istražujući njezine najvažnije trenutke od djetinjstva do danas i iskopavajući ljepotu, borbu i humor u nezacijeljenim ranama. Kroz Dear Sugar, Clare oblikuje lijek za svoje čitatelje, ali i za sebe, kako bi nam pokazala da se ipak možemo spasiti…

Tiny Beautiful Things Izvor: Društvene mreže / Autor: Disney+

Transatlantic, Netflix, 7. travnja

'Transatlantic' je inspiriran istinitom pričom o Varianu Fryu, Mary Jayne Gold i Odboru za hitno spašavanje. Riskirajući svoje živote kako bi pomogli više od 2000 izbjeglica da pobjegnu iz okupirane Francuske, uključujući mnoge umjetnike koji su bili na popisu nacista, međunarodna banda mladih superheroja i njihovi poznati štićenici okupirali su vilu na rubu grada u Marseilleu tijekom 1940. i 1941., u kojoj žive pod stalnom prijetnjom smrtne opasnosti, no ona je i mjesto na kojem se događaju neočekivane suradnje i intenzivne ljubavne veze.

Transatlantic Izvor: Društvene mreže / Autor: netflix

On A Wing And A Prayer, Prime Video, 7. travnja

U ovoj neobičnoj, ali istinitoj priči o vjeri i preživljavanju pratimo mučno putovanje putnika Douga Whitea (Dennis Quaid) kako bi sigurno prizemljio avion i spasio cijelu svoju obitelj nakon što njihov pilot iznenada pogine usred leta.

On a Wing and a Prayer Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Florida Man, Netflix, 13. travnja

Kada se bivši policajac (Edgar Ramírez) mora vratiti u svoju rodnu državu Floridu da bi pronašao odbjeglu djevojku mafijaša iz Philadelphije, ono što bi trebala biti brza gaža brzo postaje divlje putovanje u zakopane obiteljske tajne i sve uzaludniji pokušaj da se učini prava stvar na mjestu gdje je toliko toga pogrešnog. 'Čovjek s Floride', kreatora Donalda Todda, divlja je odiseja u sunčano mjesto za sumnjive ljude, a u njoj, osim Ramireza, glume Abbey Lee, Anthony LaPaglia, Otmara Marrero, Lex Scott Davis, Emory Cohen...

Florida Man Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

The Marvelous Mrs. Maisel, 5. sezona, Prime Video, 14. travnja

U petoj i zadnjoj sezoni hvaljene i nagrađivane serije (20 Emmyja, tri Zlatna globusa...) Midge se nalazi bliže uspjehu o kojem je sanjala, samo da bi otkrila da je to 'bliže no ikad' još uvijek tako daleko. Epska, urnebesna i emotivna zadnja sezona omiljene serije vodi nas kroz vrijeme na spektakularan ispraćaj, koji uključuje povratak nekih poznatih lica — uključujući Mila Ventimigliju i Kelly Bishop. Čudesnu gospođu Maisel napisali su i režirali Amy Sherman-Palladino i Daniel Palladino, a glumi je dobitnica Emmyja Rachel Brosnah.

The Marvelous Mrs. Maisel Season 5 Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

The Last Kingdom: Seven Kings Must Die, Netflix, 14. travnja

'Sedam kraljeva mora umrijeti' nastavlja priču o 'Posljednjem kraljevstvu', čija je peta i zadnja sezona emitirana na Netflixu 2022. Cijelo stoljeće zemljom je bjesnio rat između njezinih stanovnika i danskih osvajača te je napokon uspostavljen mir. No kada kralj Edward umre, mir je ugrožen jer se njegova dva potencijalna nasljednika, Aethelstan i Aelfweard, bore za osvajanje krune. Kad Uhtred čuje da će se Aethelstan, njegov nekadašnji štićenik, boriti, jaše kako bi mu pomogao osigurati pobjedu, no mladi je princ pao pod mračni utjecaj i nije isti dječak kojeg je Uhtred nekoć poznavao. A kada Aethelstanovi postupci ugroze život kakav je Uhtred poznavao, on mora odlučiti gdje je njegova lojalnost - kralju ili svojoj domovini. U međuvremenu, nova prijetnja stigla je do obala, jer danski kralj Anlaf nada se da će izazvati kaos i iskoristiti neslogu za svoje ciljeve. Dok Aethelstanovi postupci stvaraju neprijatelje diljem Britanskog otočja, Anlaf okuplja kraljeve neprijatelje u veliki savez koji prijeti viziji ujedinjenja Engleske. A kada savez zatraži pomoć od Uhtreda, on se suočava s izborom između onih za koje se najviše brine i sna o ujedinjenom kraljevstvu.

Seven Kings Must Die Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Greek Salad, Prime Video, 14. travnja

Tom (26) i Mia (22) djeca su Xaviera i Wendy, a kad im umre djed, nasljeđuju zgradu u Ateni. Tom, mladi startapovac koji se školovao u New Yorku, pridružuje se sestri u Grčkoj kako bi upravljao obiteljskim imanjem. Otkriva da je Mia, koja se pretvara da je studentica na razmjeni Erasmusa, zapravo pobunjenička aktivistica koja laže cijeloj obitelji, a njihove razlike u mišljenjima i načinu života jako će zakomplicirati podjelu nasljedstva. Naći će se (kao i njihovi roditelji prije 25 godina) s mladima iz cijele Europe. Upravo će im taj kolektivni život konačno pomoći da se zbliže... Zanimljivo je to da u ovoj seriji glumi i Splićanin Josip Ledina!

Greek Salad Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

Barry, 4. sezona, HBO Max, 17. travnja

Cousineaua se slavi kao heroja dok Barryjevo uhićenje ima šokantne posljedice. Sve je vodilo ovome – eksplozivnom i urnebesnom četvrtom, ujedno zadnjem poglavlju Barryja.

Barry, 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Chimp Empire, Netflix, 19. travnja

Pod bujnim krošnjama ugandske šume Ngogo živi najveće društvo čimpanza dosad otkriveno. Posljednjih 25 godina znanstvenici i tragači na terenu živjeli su uz ovo pleme, gledajući kako grade sofisticiranu političku i obiteljsku strukturu: sklapaju saveze, grade povjerenje, brinu se jedni za druge i često se sukobljavaju u beskrajnoj borbi za vlast. Kad je redatelj James Reed (Moja hobotnica učitelj) uključio snimateljsku ekipu da uhvati intiman pogled na čimpanze Ngogoa, nije bilo načina da se dozna kako će nadolazeća godina donijeti neke od najburnijih bitaka i dramatičnih promjena u povijesti plemena. Tijekom četiri nezaboravne epizode, koje pripovijeda oskarovac Mahershala Ali, bebe će rasti, odnosi će cvjetati, a vođe će se uzdizati i padati. To je prilika koja se pruža jednom u životu da se približimo našim najbližim živućim životinjskim rođacima i jednako rijetka prilika da naučimo nešto i o svom društvu.

Chimp Empire Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

True Lies, Disney+, 19. travnja

Nadahnuta istoimenom akcijskom komedijom Jamesa Camerona, serija 'Istinite laži' prati Harryja Taskera (Steve Howey), prvoklasnog međunarodnog špijuna američke obavještajne agencije Omega Sector, i njegovu suprugu Helen (Ginger Gonzaga), profesoricu jezika kojoj dosadi svakodnevica i dolazi do šokantnog otkrića da njezin naizgled običan suprug vodi nesvakidašnji dvostruki život. Otkrivši tajnu, Omega regrutira Helen, koja impresionira sve svojim nevjerojatnim vještinama (zahvaljujući tae bou i jogi), pa se ona pridružuje Harryju i njegovom timu vrhunskih operativaca i zajedno kreću u tajne misije diljem svijeta i vode uzbudljiv život prepun opasnosti i pustolovina, držeći ga u tajnosti od svoje djece. Njihova obnovljena veza dodaje prijeko potrebnu draž već pomalo zamrlom braku, ali i preokreće tajni svijet sektora Omega…

True Lies Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nope, SkyShowtime, 19. travnja

Riječ je o zastrašujućem uratku oskarovca Jordana Peelea. 'Nope' je mračna noćna mora prepuna popularnih tropa te spoj jezive znanstvene fantastike i složenog društvenog trilera koji razotkriva uzroke nasilja, rizika i oportunizma neodvojivih od romantizirane povijesti američkog Zapada… i samog šoubiznisa. Film ponovno spaja Peelea s oskarovcem Danielom Kaluuyom, kojem se pridružuju Keke Palmer i nominirani za Oscara Steven Yeun kao stanovnici osamljenog mjesta u unutrašnjosti Kalifornije koji svjedoče neobičnom i jezivom otkriću.

Nope Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Diplomat, Netflix, 20. travnja

Usred međunarodne krize karijerna diplomatkinja dobiva posao visokog profila za koji nije prikladna, a koji pak ima tektonske implikacije na njezin brak i političku budućnost. Kate Wyler (Keri Russell) nova je veleposlanica SAD-a u Ujedinjenom Kraljevstvu. Rat se sprema na jednom kontinentu, a vrije na drugom. Kate će morati ublažiti međunarodne krize, sklopiti strateške saveze u Londonu i prilagoditi se svom novom mjestu u središtu pozornosti, sve to dok pokušava spasiti brak s kolegom i političkom zvijezdom Halom Wylerom (Rufus Sewell). U ovoj političkoj drami s visokim ulozima glume i David Gyasi, Ali Ahn, Rory Kinnear i Ato Essandoh.

Dead Ringers, Prime Video, 21. travnja

Serija 'Dead Ringers' moderno je viđenje trilera Davida Cronenberga iz 1988. s Jeremyjem Ironsom u glavnoj ulozi, a u njoj glumi Rachel Weisz te igra dvostruke glavne uloge blizanki Elliot i Beverly Mantle. One dijele sve - drogu, ljubavnike i želju da učine što god je potrebno, uključujući pomicanje granica medicinske etike, u nastojanju da izazovu zastarjelu praksu i stave brigu o zdravlju žena u prvi plan. Glumačka postava serije uključuje Britne Oldford, Michaela Chernusa, Jennifer Ehle i Emily Meade.

Dead Ringers Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video

A Tourist's Guide to Love, Netflix, 21. travnja

Nakon neočekivanog prekida, voditeljica putovanja (Rachael Leigh Cook) prihvaća odlazak na tajni zadatak u Vijetnam. Usput pronalazi avanturu, ali i ljubav sa svojim vijetnamskim turističkim vodičem (Scott Ly) kada odluče promijeniti rutu turističkog autobusa da bi istražili život i ljubav izvan utabanih staza.

A Tourist's Guide to Love Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Netko negdje, 2. sezona, HBO Max, 24. travnja

Druga sezona podsjeća nas da su obitelji teške, čak i one zabavne. Sam i Joel skrasili su se u ugodnoj rutini, ali ništa ne ostaje zauvijek isto. Unatoč prostranim ravnicama i beskrajnim prerijama, Kanzas se može činiti ograničavajućim za nekoga poput Sam Miller. Inspirirana životom komičarke i pjevačice Bridget Everett, serija 'Netko negdje prati Sam (glumi je Everett), pravu Kanzašanku na površini koja se, ispod svega toga, bori s uklapanjem u kalup rodnog grada.

Somebody Somewhere Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Drift – Partners in Crime, SkyShowtime, 25. travnja

Još kao djeca, braća Ali i Leo voljeli su brze automobile i motosport. Danas rade kao policajci na njemačkim autocestama i znaju kako sačuvati hladnu glavu, čak i kada jure sumnjivce brzinom od 240 km/h. Zajedno se bore protiv kriminala na njemačkoj autocesti – od odmetničke organizacije koja djeluje unutar policije i trgovaca ljudima do pljačkaša u bijegu i talijanske mafije. Ali kada se Leo počne zaljubljivati u Alijevu bivšu djevojku Mariju, bratska veza stavljena je na kušnju.

Drift - Partners in Crime Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ljubav i smrt (Love & Death), HBO Max, 27. travnja

Mini serija 'Ljubav i smrt' govori o jezivom ubojstvu Betty Gore (Lily Rabe). Ubojica je bila nitko drugi do njezina susjeda i prijateljica Candy Montgomery (Elizabeth Olsen), koja je u to vrijeme imala ljubavnu aferu s njezinim suprugom. Serija se temelji na knjizi Johna Blooma i Jima Atkinsona 'Evidence of Love: A True Story of Passion and Death in the Suburbs', kao i na nekoliko članaka koji su o tom slučaju objavljeni u Texas Monthlyju.

Ljubav i smrt (Love & Death) Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Citadel, Prime Video, 28. travnja

Prije osam godina Citadela je pala. Neovisnu globalnu špijunsku agenciju, čija je zadaća čuvati sigurnost svih ljudi, uništili su operativci Manticorea, moćnog sindikata koji manipulira svijetom iz sjene. Padom Citadele, elitnim agentima Masonu Kaneu (Richard Madden) i Nadii Sinh (Priyanka Chopra Jonas) izbrisana su sjećanja nakon što su jedva preživjeli. Od tada su ostali skriveni, gradeći nove živote pod novim identitetima, nesvjesni svoje prošlosti. Sve do jedne noći, kada Masonu u trag uđe njegov bivši kolega iz Citadele, Bernard Orlick (Stanley Tucci), koji očajnički treba pomoć da spriječi Manticore u uspostavljanju novog svjetskog poretka. Mason traži svoju bivšu partnericu Nadiu, a dvoje špijuna kreće u misiju koja ih vodi diljem svijeta u pokušaju da zaustave Manticore, ujedno se boreći s vezom izgrađenom na tajnama, lažima i opasnoj, ali besmrtnoj ljubavi.

Citadel Izvor: Društvene mreže / Autor: Prime Video