Od knjige do filma

Ovog lipnja na programu TV1000 doživite čaroliju omiljenih knjiga na malim ekranima

04.06.2021 u 08:29

Bionic
Reading

Udobno se smjestite i vikend provedite opuštajući se uz sjajne filmove snimljene po poznatim knjigama

Od raskošnih pustolovina iz 18. stoljeća do najdojmljivije filmske adaptacije Stephena Kinga, TV1000 vam donosi majstorske pripovijesti i veličanstvene filmove koji vjerno dočaravaju štivo koje se krije između omiljenih korica. Izaberite neki od osam filmova i usporedite ga s pročitanom knjigom te provjerite je li lik iz knjige koji vam se najviše svidio upravo onakav kakvim ste ga zamišljali te je li filmska adaptacija bolja od originalnog predloška.

U sklopu tematskog bloka Od knjige do filma svakog vikenda u lipnju s TV1000 doživite čaroliju omiljenih knjiga na malim ekranima:

Oklada stoljeća - subota, 5. lipnja u 21:00 sat

Godine 2006.-2007., skupina ulagača kladi se protiv američkog tržišta hipoteka. Njihova istraga otkriva im koliko je to tržište manjkavo i korumpirano.

Razglednice iz pakla – nedjelja, 6. lipnja u 21:00 sat

Adaptacija ispovjednog bestselera Carrie Fisher, priča o borbi sa ovisnošću i rivalstvu između majke i kćeri. Glume Meryl Streep i Shirley MacLaine,1990.

Engleski pacijent – subota, 12. lipnja u 21:00 sat

Drugi svjetski rat: tajanstvenog stranca liječe britanski saveznici koji nisu svjesni njegove opasne prošlosti. No tajna njegova identiteta se otkriva, a s njom i priča o strasti, spletkama i pustolovinama.

Ostani uz mene – nedjelja, 13. lipnja u 21:00 sat

Poslije smrti prijatelja pisac se prisjeća svog djetinjstva i potrage za truplom nestalog dječaka.

Robinson Crusoe – subota, 19. lipnja u 21:00 sat

Godina 1703.: Robinson Crusoe napušta Škotsku na godinu dana, no nakon višemjesečne plovidbe, oluja razbije brod. Crusoe završava kao jedini preživjeli na pustom otoku.

Život na rubu – nedjelja, 20. lipnja u 21:00 sat

Mladi sin oca alkoholičara i nestabilne majke dodijeljen je majčinom terapeutu, dr. Finchu, i svoje adolescentske godine provodi kao član Finchove bizarne proširene obitelji.

90 minuta u raju – subota, 26. lipnja u 21:00 sat

Hayden Christensen i Kate Bosworth zvijezde su ove dojmljive istinite priče. Obiteljski čovjek pogiba u sudaru, no vraća se u život i otkriva da je, dok je bio mrtav, posjetio raj.

Emma – nedjelja, 27. lipnja u 21:00 sat

U ruralnoj Engleskoj 19. stoljeća mladoj se djevojci, koja pokušava spojiti svoje prijatelje, život zakomplicira kada pronađe muškarca za drugu ženu.