otrovne strelice

Princ Harry među nećacima vidi svog nasljednika: Jedan od njih je 'višak'

16.01.2023 u 14:06

Bionic
Reading

Harryjeva knjiga otkrila je razne optužbe na račun kraljevske obitelji. Iako mu je William odavno rekao da njegova djeca nisu Harryjev problem, stric Harry nije mogao sakriti brigu o svojim nećacima da će se jedan od njih osjećati baš kao što se on osjećao čitavog života

Otrovne strelice u memoarima princa Harryja nikako da prestanu gađati u srce princa Williama. Osim što se žestoko obrušio na ponašanje svog brata i njegove žene Kate Middleton, princ se nije mogao ni suzdržati od pisanja i o svojim nećacima. Iako nije rekao ništa o njihovom ponašanju ili postupcima, pretpostavio im je sudbinu sličnu svojoj.

U intervjuu za Telegraph, objavljenom nekoliko dana nakon objavljivanja njegovih memoara Spare, vojvoda od Sussexa rekao je da se brine za ostale 'rezerve' u obitelji, misleći pritom na Georgea, Louisa i malenu Charlotte. Naziv za svoju knjigu dobio je zbog ideje s kojom živi otkako se rodio. Nadimak 'višak' ili 'rezerva' dali su mu britanski tabloidi i njegova obitelj, a u knjizi Harry kaže da je oduvijek bio 'sjena, podrška, plan B', a isto nagoviješta i svojim nećacima.

'Iako smo William i ja razgovarali o tome jednom ili dvaput, iako mi je on vrlo jasno dao do znanja da njegova djeca nisu moja odgovornost, još uvijek osjećam odgovornost znajući da će od to troje djece, barem jedno završiti kao ja , 'rezervni'. I to me boli i brine', rekao je princ Harry.

  • +3
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Od prvog dana svog bivanja na ovoj zemlji jasno mu je bilo da je njegova uloga pružiti rezervne dijelove ukoliko se njegovom starijem bratu, budućem kralju Ujedinjenog Kraljevstva.

Harry je podijelio s javnosti da je na dan njegova rođenja njegov otac, kralj Charles III, rekao: 'Prekrasno! Sada si mi dala nasljednika i rezervnog — moj posao je gotov.'