INSPIRIRANA EROTSKIM PRIČAMA

Ptičice – jedna od najzamamnijih serija koje možete pogledati

16.12.2022 u 17:17

Bionic
Reading

Pickbox NOW donosi seriju inspiriranu erotskim pričama iz 1970-ih

Anaïs Nin je francusko-kubansko-američka spisateljica dnevnika, nadrealističnih romana i erotskih kratkih priča koje su objavljene posthumno. Jedna od njih je i zbirka priča Ptičice iz 1979. godine. U njoj Nin opisuje intrigantni svijet seksa, senzualnosti i politike kroz trinaest kratkih priča o raznolikim likovima koji su ovisnici o hedonizmu. Ove, u jednu ruku, bezvremenske teme, namamile su pažnju Sophije Al Marije, scenaristice koja je vidjela potencijal zbirke u obliku TV serije.

Na temelju navedene zbirke nastala je istoimena serija Ptičice (Little Birds) iz 2020. godine, a na Pickbox NOW dostupno je svih šest epizoda koje su idealne za bingeanje.

Razdoblje je 1950-ih i Lucy Savage (Juno Temple, britanska glumica, poznata je po filmovima Okajanje (Atonement) i Gospodin Nitko (Mr. Nobody) vratila se kući nakon psihološkog liječenja. Mlada pripadnica visokog njujorškog društva uskoro kreće na put prema Tangeru. Tamo doživljava kulturološki šok, a situaciji ne pomaže njezin obećani suprug Hugo (Hugh Skinner) koji je dočeka nezainteresirano.

Kasnije saznaje razlog njegovog stava prema njoj – ustanovi da je u vezi s egipatskim princem. Ipak, loši odnosi neće je spriječiti da uživa u novom mjestu. Savage upoznaje zanimljive ljude i otkriva razne užitke. Slijedi nezaboravno putovanje na kojem će se izgubiti i ponovno pronaći bolju verziju sebe.

Osim genijalne glume, publiku je privukla jedinstvena estetika serije. Nije se štedjelo na scenografiji – mogu se jasno uočiti najpoznatiji i oni najraskošniji elementi istočnjačkog eksterijera i interijera. Što se pak tiče vizualnog identiteta serije, raskošni i idealizirani život Lucy Savage obojan je pastelnim tonovima koji se izmjenjuju s dolaskom u Tanger. Noćni život prikazan je u sjenama, u tamnim tonovima, a napete scene često nalikuju na psihodelične epizode.

Svratite na Pickbox NOW streaming servis i uživajte u Ptičicama već od danas.