OBITELJ JE NA PRVOM MJESTU

Sjećate li se Vukovarke Mirne Jukić? Evo gdje je danas jedna od najboljih plivačica

19.06.2023 u 18:09

Bionic
Reading

Nesuđena najbolja hrvatska plivačica, koja je svoju profesionalnu karijeru okončala prije 13 godina, i dalje živi u Austriji gdje je s profesionalnim odbojkašem Alexanderom Bergerom osnovala i obitelj i ostvarila se kao majka

Ovog vikenda u Beču je Viteško alkarsko društvo organiziralo predstavljanje Alke u svijetu, a tim povodom održana je i gala večera u bečkom Kursalonu, u sklopu posljednjeg dana manifestacije Dani Alke u Badenu i Beču.

Tim povodom u Beč je otputovao voditelj Frano Ridjan, koji je tamo odradio profesionalni angažman i to u društvu jedne dame, u kojoj smo prepoznali nesuđenu najbolju hrvatsku plivačicu. Riječ je naravno o Vukovarki Mirni Jukić koja je davnih dana svoju sreću odlučila potražiti van granica Lijepe naše.

Ono što joj ovdje, s profesionalne strane, nije bilo omogućeno, dala joj je Austrija, čije je državljanstvo uzela i pod čijom je zastavom osvajala medalje.

Od profesionalne karijere oprostila se još 2010. godine, a onda se, tu i tamo, pojavljivala po medijima. No, što radi i čime se bavi nije bilo poznato, sve do sada i to zahvaljujući društvenim mrežama, koje nam mogu puno otkriti o vlasniku profila.

  • +5
Mirna Jukić Izvor: Profimedia / Autor: Fei Maohua / Avalon / Profimedia

Danas se Mirna predstavlja kao Mirna Jukić-Berger, budući da je udana za profesionalnog odbojkaša Alexandera Bergera, a s njim je dobila i dvoje djece - djevojčicu i dječaka.

Na njezinom profilu, u opisu, stoji kako je osvajačica brončane medalje na Olimpijskim igrama i mama dvoje djece koja obožava sport, obitelj, prijatelje i putovanja, a radi i kao govornik i moderator.

Mirna Jukić odrasla je u Vukovaru, a 1991. s obitelji je preselila u Zagreb, te je od 1996. trenirala u Mladosti. Godine 1999. obitelj Jukić se preselila u Beč, a Mirna je odmah dobila austrijsko državljanstvo.

Pod austrijskom zastavom osvojila je brojne medalje, a najveći uspjesi su joj bronca na 100 m prsno na OI u Pekingu 2008. te dvije bronce na 200 m prsno na svjetskim prvenstvima 2005. u Montrealu i 2009. u Rimu.

Na europskim prvenstvima osvojila je tri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje. Među ostalim, bila je i dva puta zlatna na europskim prvenstvima u malim bazenima. U Austriji je osvojila više od 70 naslova državne prvakinje.