GLUMAČKA DIVA

Sjećate se Emilije Popadić iz 'Boljeg života'? Pojavila se u Puli ovih dana, pogledajte kako danas izgleda

19.07.2023 u 20:16

Bionic
Reading

Jedna od serija zbog koje su nekad ulice bivše države bile puste, bila je kultni 'Bolji život' redatelja Aleksandra Đorđevića, Mihaila Vukobratovića i Andrije Đukića. Glavni junaci i dan danas privlače pažnju. Među njima je i legendarna glumica Svetlana Ceca Bojković

Svetlana Bojković je oduševila ulogom Emilije, pripadnice stare beogradske građanske obitelji, mamu Slobodana (Dragan Bjelogrlić), Aleksandra (Boris Komnenić) i Violete (Lidija Vukićević) i suprugu Dragiše Popadića (Marko Nikolić), glave peteročlane obitelji, fakultetski obrazovanog provincijalaca koji neuspješno balansira između sklonosti kavanama i zahtjevne supruge.

Glumačka diva radila je poslije i druge megaserije s gotovo istom glumačkom ekipom, ali atmosfera na snimanju i popularnost 'Boljeg života', priznala je, nikad se više nije ponovila.

Izvor: Društvene mreže

Sa svega 16 godina prvi put se pojavila na daskama koje život znače u Amaterskom pozorištu 'Dadov'. Prijemni ispit položila je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je i diplomirala. Karijeru je započela 1967. godine zaigravši u filmu 'Jednog dana, moj Jamele', a desetljeće kasnije utjelovila je lik Mike u socijalnoj drami 'Pas koji je voleo vozove'. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina postala je velika zvijezda zahvaljujući ulogama u nevjerojatno popularnoj seriji 'Bolji život'.

Tijekom snimanja njezin ljubavni život bio je buran. Dok je još formalno bila u braku sa prvim suprugom Milošem Žutićem, upoznala je i zavoljela drugog supruga Ljubomira Mucija Draškića. Svoju je sreću pronašla uz Slavka Kruljevića, diplomata zaposlenog u Ministarstvu vanjskih poslova. U životu je prošla razne turbulencije, a među ostalim je priznala je da je prolazila kroz depresije.

  • +3
Svetlana Bojković Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Svojedobno je za tportal ispričala smeta li joj kad je danas prepoznaju po toj ulozi. 'Iskreno, na to sam se već davno navikla. Imam uglavnom samo ugodne doživljaje, nikad se ništa loše nije dogodilo. Nismo zvijezde sa Zapada koje su izolirane velikim novcem pa da se ne kreću gradom, ne idu u trgovinu ili na tržnicu. Igrali smo likove koje je publika zavoljela i onda vas tako prihvaćaju pa zaista ne vidim ništa loše u tome', rekla nam je tada.

Glumica posjećuje Hrvatsku, gostujući sa predstavama u kojima igra, a ovih dana je snimljena na crvenom tepihu Pula film festivala. Premda je u osmu desetljeću života izgled Cece Bojković je besprijekoran. Glumica je priznala da se samo jednom u životu i to na nagovor prijateljice podvrgla estetskoj korekciji. Rekla je da danas koristi dobre kreme i ponekad ode na tretman laserom i na masažu.