STEPHANIE WINSTON WOLKOFF

Nova knjiga koja će unijeti nemir u Bijelu kuću: Ovoga puta priču priča bivša najbolja prijateljica Melanije Trump

09.07.2020 u 06:49

Bionic
Reading

Svoje prijateljstvo s prvom damom Amerike, ali i rad kao bivša savjetnica Istočnog krila, Stephanie Winston Wolkoff iskoristit će kako bi na tome zaradila pisanjem memoara u kojima će otkriti mnoge javnosti nepoznate detalje o Melaniji Trump, ali i njezinu suprugu, američkom predsjedniku

Vjerojatno nikada popularnije nije bilo pisati o obitelji nekog američkog predsjednika, kao što je to sada, za vladavine Donalda Trumpa. Čini se da svi znaju sve o njemu i Melaniji, kao i ostatku obitelji, a na tome se itekako dobro može zaraditi.

Smatra to i Stephanie Winston Wolkoff, bivša najbolja prijateljica Melanije Trump, koja je svojedobno, kao savjetnica, radila u Istočnom krilu. Nakon što je svoje viđenje o obitelji Trump odlučila ispričati Mary Trump, i to u knjizi koja izlazi za tjedan dana, svoje memoare, pod nazivom 'Melania and Me: My Years as Confidant, Advisor and Friend to the First Lady', napisala je i Winston Wolkoff.

Memoari bi na tržište, prema pisanju Vanity Faira, trebali stići 1. rujna, nakon što 'svoj dio kolača' pokupi knjiga Mary Trump. Prema najavama izdavača, i ovo će biti otkrivajuća i eksplozivna knjiga koja će do najsitnijeg detalja opisati prijateljstvo autorice s Melanijom Trump, koje je trajalo dugih 15 godina, ali i opisati kaos u Bijeloj kući, dosad nezabilježen u povijesti.

Budući da njihovo prijateljstvo i nije najbolje završilo, ne čude najave nekih medija kako je sadržaj poprilično negativno ustrojen prema obitelji Trump, a posebice prema Melaniji, na koju se i okomila. Nije to jedina knjiga o njoj koja bi trebala izaći najesen, već i 'The Art of Her Deals' Mary Jordan, no ova bi doista mogla naštetiti prvoj dami Amerike.

Stephanie Winston Wolkoff članica je visokog društva u New Yorku i radila je, potpuno besplatno, kao savjetnica Melaniji Trump u Istočnom krilu u Bijeloj kući sve do veljače 2018., kada ju je napustila zbog kontroverze. Naime ime Stephanie Winston Wolkoff tada je bilo glavna tema američkih medija jer se doznalo da je njezina tvrtka WIS Media Partners dobila čak 26 milijuna dolara za posao koji su obavili tijekom inauguracije Donalda Trumpa za američkog predsjednika.

WIS Media Partners od dobivenog je iznosa 24 milijuna dolara potrošila na kooperante, što znači da je dva milijuna 'spremila u džep'. Osim toga, Winston Wolkoff bila je zadužena za još 18 do 20 događanja povodom svečane inauguracije, za što je, prema navodima izvora, zaradila 1,62 milijuna dolara, od čega je osobno ona dobila pola milijuna, dok su ostatak podijelili producenti koji su radili na događanju.

  • +12
Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

No to nije sve - prema spisima koje ima porezna uprava, tvrtka WIS Media Partners osnovana je samo 45 dana prije inauguracije i za svoj je posao plaćena više od ikoga drugoga. Zbog svega toga otkaz joj je uručila upravo Melania Trump i to putem maila, u kojem je stajalo: 'Žao mi je što se naši profesionalni putovi, kao i privatna druženja, sada moraju prekinuti, no tješi me činjenica da naše prijateljstvo nadmašuje politiku. Hvala ti još jednom. Puno ljubavi!'

Nedugo nakon toga u razgovoru za New York Times Stephanie je tvrdila kako ona nije dobila otkaz, već je 'bačena pod autobus'. 'Jesam li dobila otkaz? Nisam. Jesam li osobno primila 26 milijuna dolara ili 1,6 milijuna dolara? Nisam. Jesu li me bacili pod autobus? Jesu', rekla je u službenoj izjavi, a iz koje se jasno dao iščitati njezin bijes prema dotadašnjoj bliskoj prijateljici.

Stoga i ne treba čuditi da je odlučila uzvratiti udarac i pisanim riječima zabiti nož u leđa svojoj dojučerašnjoj prijateljici.