mini turneja

Superval bendovi stižu u Šibenik i Rijeku

09.03.2023 u 15:59

Bionic
Reading

Superval plaforma s osnovnim ciljem promocije školskih bendova nakon predstavljanja na svome festivalu te gostovanja nekolicine bendova na lanjskom InMusicu sada ide na turneju

Četiri mlada srednjoškolska benda - Gradske Bitange, Smrdljivi Martini, šibenski Aracataca i Freston u petak 10. ožujka sviraju u šibenskom klubu Azimut, a dan kasnije u The Beertiji na riječkom Trsatu zasvirati će Gradske Bitange, Smrdljivi Martini, te Raspad sistema iz Klane.

Ulaz na koncerte u oba grada je besplatan.

'Uz dva već potvrđena kvalitetna autorska benda, koji su na Supervalu dokazali da im ni nastupi pred 500 i više ljudi ne predstavljaju nikakav problem, u svakom će od ovih gradova nastupiti i neko novo lokalno školsko glazbeno ime. Time ćemo mladim glazbenicima poput Gradskih Bitangi i Smrdljivih Martina omogućiti da prvi put osjete kako izgledaju zajedničke turneje kroz više hrvatskih gradova te da istovremeno svoja iskustva sa Supervala prenesu nekim novim budućim akterima ovog festivala i domaće glazbene scene', naveli su iz organizacije Supervala.

Projekt Supervala je osmislila i pokrenula Ana Bajo, profesorica matematike zagrebačke osnovne škole Grigor Vitez, nakon što je 2019. organizirala koncert školskih bendova koji je imao iznimno velik odaziv.

Četvrto, izdanje Superval festivala održat će se 16. i 17. lipnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, a organizatori su zaprimili rekordan broj prijava - 51.