NOVI NETFLIXOV HIT

Tko je Simon Leviev, varalica s Tindera koji je žene diljem svijeta uvalio u novčane probleme

23.02.2022 u 06:42

Bionic
Reading

Između 2017. i 2019. izraelski državljanin Shimon Yehuda Hayut predstavljao se kao Simon Leviev (koristio je i na desetke drugih imena) te je svoje žrtve mahom pronalazio preko Tindera. Ovih dana svi govore o 'The Tinder Swindleru', dokumentarcu koji donosi nevjerojatnu priču o njemu

Tinder je dugo bio omiljena aplikacija za izlaske onih koji traže ljubav, ali je postao noćna mora otkad se više Europljanki našlo na meti prevaranta za kojeg su mislile da je njihov šarmantni princ. Danas poznat širom svijeta kao Simon Leviev, izraelski državljanin Shimon Hayut tema je Netflixova dokumentarca.

Svoje žrtve mamio je privatnim zrakoplovima, jahtama i otmjenim automobilima, govoreći im da je sin kralja dijamanata Leva Levieva. Uvjeravao ih je da su mu 'neprijatelji' zamrznuli račune i uvjerio ih da mu pošalju novac. Slao je fotografije i videozapise svog zaštitara Petera, pretučenog u stražnjem dijelu vozila hitne pomoći, tvrdeći da mu je život ugrožen. Žene je molio da mu privremeno daju svoje kreditne kartice, obećavajući da će vratiti novac. Nekima od njih vratio je neke iznose kako bi osigurao dotok novca, no većinom su to bile krivotvorene potvrde o bankovnom prijenosu.

Tijekom godina postao je tražen u više od sedam zemalja, a konačno su ga 2017. uhitili Interpol i izraelska policija u Grčkoj, izvijestio je The Times of Israel, i to zbog korištenja lažne putovnice. Dokumentarac prikazuje samo vrh ledenog brijega mnogih drugih Hayutovih kaznenih djela.

Simon dolazi iz skromne obitelji u Tel Avivu u Izraelu. Kada je tim koji je realizirao 'Tinder Swindler' pokušao pratiti njegovu obiteljsku povijest, njegova majka otkrila je da ga nije vidjela od 18. godine. U toj dobi pobjegao je iz Izraela zbog prijevare. Optužen je 2011. za krađu čekova, no na suđenju se nije pojavio jer je napustio zemlju s krivotvorenom putovnicom. Times of Israel također je izvijestio da je Leviev 2015. odslužio tri godine u finskom zatvoru zbog teške prijevare. Potom je vraćen u Izrael, iz kojeg je ponovno pobjegao prije nego što je na sudu promijenio ime u Leviev. Prvu ženu koja se pojavljuje u dokumentarcu ‘The Tinder Swindler’ upoznao je u siječnju 2018. godine.

Izvor: Društvene mreže

Na Instagramu se razmetao raskošnim stilom života koji je uključivao privatne avione, jahte, brendiranu odjeću i skupe automobile, ali je izbrisao profil nakon objavljivanja dokumentarca. Prema Esquireu, prije nego što je to napravio, objavio je: 'Hvala vam za svu vašu podršku. Svoju ću stranu priče podijeliti u sljedećih nekoliko dana, kada pronađem najbolji i najpoštovaniji način da je ispričam, kako uključenim stranama, tako i sebi. Do tada budite otvorenog uma i srca.' Također mu je zabranjeno korištenje Tindera nakon prikazivanja dokumentarca.

Do kraja Netflixovog dokumentarca saznaje se da je Hayut pušten iz zatvora poslije samo pet mjeseci zbog dobrog ponašanja. Dočekao se na noge i prigrlio nove poslovne ponude. Ovoga puta nije mu želja isprazniti novčanike partnerica, već planira raditi podcast, napisati knjigu te sudjelovati u reality showu koji će se baviti pronalaskom partnera. U emisiji bi se djevojke natjecale za izlaske s njim dok bi u podcastu dijelio savjete o izlascima. Nada se da će obraniti svoj ugled kada javnost napokon čuje i njegovu stranu pa je angažirao novu holivudsku menadžericu Ginu Rodriguez. Planiraju zaraditi na njegovu imenu te i dalje tvrdi da je 'loše' prikazan u Netflixovu dokumentarcu.

Trenutno je u vezi s izraelskom manekenkom Kate Konlin, poprilično poznatoj u svojoj zemlji. Pozirala je za Harper’s Bazaar iz Hong Konga, Vogue i brojne druge časopise. Trenutačno radi za modne agencije Metropolitan i IMG.