POSLJEDNJI POZDRAV

Uz 70 baklji i sliku spuštenu sa zvonika svetog Duje, Oliver je otplovio u voljenu Vela Luku

31.07.2018 u 20:25

Bionic
Reading

Točno u 19:50, kako je bilo i dogovoreno, lijes Olivera Dragojevića krenulo je na njegovo posljednje putovanje - katamaranom prema voljenoj Vela Luci, a nekoliko trenutaka prije nego se brod otisnuo prema zalasku sunca, Torcida je sa zvonika svetog Duje spustila sliku s njegovim likom i zapalila 70 baklji njemu u čast

Najtužnija procesija ikada krenula je u 18:50 iz crkve svetog Frane, praćena pjesmom klape Kontra, preko splitske rive sve do katamarana koji će Olivera Dragojevića odvesti na njegovo posljednje putovanje do voljene Korčule.

  • +98
Misa za Olivera Dragojevića u crkvi Svetog Frane Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Uz lijes omiljenog pjevača svih generacija izmjenjivali su se njegove kolege - prvo su to bili Petar Grašo, Doris Dragović te obitelj Huljić - Ivan, Vjekoslava i Tonči, a onda su uz Olivera, uz njegove vjerne Dupine, krenuli Tedi Spalato, Stjepan Hauser, Tomo Mrduljaš, Zlatan Stipišić Gibonni, Ante Gelo te Alan Bjelinski.

Odmah iza njih, u potpunoj tišini, hodali su njegovi sinovi - Davor, Damir i Dino sa svojim suprugama, čvrsto držeći majku Vesnu za ruku.

Nakon jednosatne procesije, procesija je stigla do gata gdje je uz pjesmu 'Vjeruj u ljubav' klapa Iskon odala posljednju počast, mnogobrojni Torcidaši na okolnim brodicama, uz sirene, zapalili su baklje i na taj način odali počast.

Nekolicina se njih, u dogovoru s gradskom upravom, popela i na zvonik svetog Duje, spustila sliku s likom Olivera kako upravlja svojom brodicom i drži baklju u ruci, a baklje su zapalili i oni.

Duž cijele rive Torcidaši odjeveni u bijele majice zapalili su 70 baklji za 70 godina života uz poruku: 'Dok ga truju sile zla znaj da čuvat ćemo ga mi i slični tebi. Adio pape!' te uz 'Moj galebe' i vjerojatno najljepši zalazak sunca u Splitu, lijes je stavljen u katamaran i krenuo prema Vela Luci na posljednji počinak.

Nakon što je katamaran, u pratnji hrvatske ratne mornarice krenuo put Korčule, a za njima i stotine brodica, po cijelom Splitu, koji je ozvučen, preko razglasa se puštaju samo Oliverove pjesme, njemu u čast. Katamaran s lijesom, ali i obitelji i prijateljima na Korčulu bi trebao stići iza 22 sata, a načelnica Vela Luke, Katarina Bikić, najavila je kako će se sutra, nakon pogreba, u 18 sati održati i misa zadušnica.