NEĆE VAS RAZOČARATI

Vrhunske serije koje se mogu pohvaliti najvećim nagradama

12.11.2022 u 18:30

Bionic
Reading

Pickbox NOW donosi četiri nagrađivane britanske serije koje vas neće razočarati

BAFTA je britanska nagrada za filmove i televiziju te se dodjeljuje od 1948. godine, dok je Emmy američka nagrada samo za televizijski sadržaj. Obje nagrade, uz Oscara, najpoznatija su svjetska priznanja za filmove i televizijske programe. Zato smo sastavili popis s britanskim serijama koje su dobile nominacije i nagrade za ove prestižne nagrade. Serije su dostupne na Pickbox NOW streaming servisu koji nudi bogati katalog nagrađivanih serija za svačiji ukus.

Shetland (Shetland)

Serija Shetland nastala je prema istoimenom serijalu knjiga nagrađivane autorice kriminalističkih romana Ann Cleeves. Glavni junaci inspektor Perez (Douglas Henshall) i njegova partnerica Alison 'Tosh' Macintosh (Alison O'Donnell) istražuju različite slučajeve ubojstva kako bi vratili spokoj i blagostanje Shetlandskom otočju.

Noćni pozivi (The Responder)

Policijska serija Noćni pozivi slijedi privatni i profesionalni život protagonista koji je učinio podosta moralno upitnih djela i spreman je za sljedeću fazu: iskupljenje. U pitanju je policajac Chris (kojeg glumi voljeni i nagrađivani britanski glumac Martin Freeman) koji se ne slaže s kolegama jer svi misle da je korumpiran. Kako bi se iskupio za prošla nedjela morat će učiniti podosta – što uključuje još više i veće nevolje.

Endeavour, mladi Morse (Endeavour)

Ova serija prikazuje rane karijerne dane poznatog detektiva Endeavoura Morsea (Shaun Evans), tj. prate se njegovi doživljaji od 1965. do 1971. godine. Napustio je slavni Oxford, proveo je neko vrijeme u vojsci i naposljetku se pridružuje policijskim snagama. Radi zajedno s iskusnim partnerom Fredom Thursdayom (Roger Allam), ali nije sve bajno jer je mladi Morse na rubu ostavke. Poziv u Oxford preokrenut će njegovu sudbinu.

Dolina sreće (Happy Valley)

Za razliku od prethodnih preporuka, ovdje je naglasak na ženskom liku. Dolina sreće prati osobni i profesionalni život policijske narednice Catherine Cawood (Sarah Lancashire). Mora se pobrinuti za novi slučaj namještene otmice koji izmakne kontroli i pretvori se u niz zločina. Neće očekivati da će ovaj slučaj zaprijetiti i njezinom privatnom životom.

Sve napete nagrađivane serije pronađite na Pickbox NOW i gledajte odmah!