POVRATAK TIMA BURTONA

'Wednesday' je novi Netflixov hit: Ruši rekorde gledanosti, svrgnuvši s trona 'Stranger Things'

30.11.2022 u 21:02

Bionic
Reading

Nova serija Tima Burtona, u kojoj glavni lik Wednesday Addams glumi mlada Jenna Ortega, u debitantskom je tjednu postala novi Netflixov hit, svrgnuvši s trona seriju 'Stranger Things'

'Među Netflixovim serijama na engleskom jeziku, rekord po broju sati gledanja u tjednu sada drži 'Wednesday' s 341,2 milijuna sati. Serija Tim Burtona, Ala Gougha i Milesa Millara, u kojoj glumi Jenna Ortega, na prvom je mjestu u 83 zemlje, izjednačavajući se s rekordom kojega je postavila 4. sezona serije 'Stranger Things'', objavio je u utorak Netflix na Twitteru.

U središtu radnje novog spin-offa o obitelji Addams je tinejdžerica gotičarka Wednesday, koja seli u internat Nevermore Academy.

Na Netflixu je serija objavljena nešto ranije ovoga mjeseca, dospjevši ravno na vrh liste najgledanijih, pobijedivši serije poput 'Krune', '1899' i 'Dead to Me'.

  • +17
Scene iz Netflixove serije 'Wednesday' (2022.) Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

U sablasnoj drami ulogu neponovljive Morticije igra Catherine Zeta-Jones, njezinog supruga Gomeza glumi Luis Guzman, ujaka Festera Fred Armisen, a Pugsleyja Isaac Ordonez.

U seriji se u ulozi učiteljice Miss Thornhill pojavljuje i Christina Ricci, glumica koja je lik Wednesday tumačila u filmovima 'Obitelj Addams' (1991.) i 'Vrijednosti obitelji Addams' (1993.).

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Producent Alfred Goug i scenarist Miles Millar potvrdili su da razgovaraju o planovima za drugu sezonu. Rekavši kako postoji više toga što se još može istražiti u svijetu obitelji Addams, otkrili su i kako se žele usredotočiti i na druge članove obitelji, a ne samo na Wednesday.