novi početak

Ako može Xabi, može i on. Legendarni nizozemski napadač dobio prvi trenerski posao

17.05.2024 u 12:46

Bionic
Reading

Ikona nizozemske nogometne reprezentacije, Arsenala i Manchester Uniteda potpisao je dvogodišnji ugovor s nizozemskim prvoligašem

Xabi Alonso ove je sezone oduševio europski nogometni svijet; nekada veliki igrač Španjolske, Liverpoola i Real Madrida, u svom prvom pravom trenerskom poslu Bayer Leverkusenu je donio prvi naslov u klupskoj povijesti, a izborio je i finala Europa lige i DFB-Pokala.

Može li još jedan veliki nogometaš koji je donedavno rasturao na terenu pokazati što može i s klupe? Pa, uskoro ćemo vidjeti, budući da Robin van Persie od sljedeće sezone vodi sc Heerenveen. Popularni RVP zanat je kalio kao trener Feyenoordovih juniora, a sada je potpisao dvogodišnji ugovor s nizozemskim prvoligašem.

'Trenerski posao je detaljan i izazovan, pristupam mu s velikom strasti i zadovoljstvom”, rekao je nakon imenovanja pa nastavio:

'Želio bih nastaviti svoj razvoj, uloga glavnog trenera odlično se uklapa u tu želju. Zadovoljan sam prilikom koju mi je Heerenveen pružio, radi se o velikom prvoligaškom klubu s bogatom tradicijom i vjernim navijačima. Doprinijeti sportskim ambicijama i razvoju ovog kluba je fantastičan izazov', zaključio je.

Standings provided by Sofascore