Reichart otvoreno

Čelnik europske Superlige poslao moćnu poruku; hoće li se ovo zaista dogoditi?

22.12.2023 u 15:40

Bionic
Reading

Čelnik projekta europske nogometne Superlige Bernd Reichart uvjeren je da će naći 64 kluba koji će se prijaviti za ovo natjecanje, iako su mnogi veliki klubovi, pa i oni iz Hrvatske, već najavili da neće sudjelovati

Prvotna ideja koja je predstavljena 2021., a u kojoj je Superligu trebalo sačinjavati 12 najmoćnijih europskih nogometnih klubova, zaustavljena je brzom reakcijom predsjednika krovne europske nogometne organizacije (UEFA) Aleksandera Čeferina i njegovih suradnika.

No, u četrvtak je Europski sud pravde presudio u korist Superlige spriječivši UEFA-u u pokušaju blokiranja pokretanja novog natjecanja koji bi trebao biti suparnik Ligi prvaka i ostalim europskim klupskim natjecanjima.

Agencija A22 Sports, koja stoji iza ideje pokretanja Superlige i još uvijek uživa podršku Real Madrida, ima novi plan u kojem bi se novo natjecanje sastojalo od tri divizije te sustav ne bi bio zatvoren i namijenjen isključivo najbogatijim klubovima.

"Uvjereni smo da ćemo lako pronaći 64 momčadi", izjavio je izvršni direktor A22 Sportsa Bernd Reichart za njemačku izvještajnu agenciju dpa. Moćna je to poruka i jasno je kako vjeruju u uspjeh.

"Želimo dalje razvijati prijedlog, sada klubovi to konačno mogu učiniti otvoreno i bez straha od sankcija. Oni nam mogu pomoći da pronađemo način da ponovno učinimo nogomet velikim u Europi", rekao je Reichart.

Najjači argument ovog projekta je dostupnost praćenja utakmica bez dodatnih troškova putem mrežnih i televizijskih prijenosa, a financirao bi se putem oglašavanja.