SLIJEDI MEMPHIS

Čilić ide dalje: Igrao sam maestralno, ovo daje nadu!

12.02.2013 u 15:34

Bionic
Reading

Pobjedom na PBZ Zagreb Indoorsu Marin Čilić se napunio samopouzdanjem uoči velikih izazova na turnirima u Miamiju i Indian Wellsu.

'Odigrao sam možda najbolji meč u posljednjih godinu, godinu i nešto dana. Osjećao sam se baš briljantno na terenu, od kretanja, reterna, udaraca, servisa, iskorištavanja šansi i dolazio sam i naprijed nekoliko puta i od početka do kraja sam odigrao stvarno maestralno. Presretan sam s ovakvom izvedbom i samom sam sebi pokazao da mogu dobro igrati i da mi je ovo dobra podloga za nastavak sezone', kazao je Čilić

Najbolji hrvatski tenisač trenutno drži 12. mjesto ATP ljestvice, a za ulazak u Top 10 potreban mu je i dobar rezultat na jednom od većih turnira. Slijedi mu američka turneja - Memphis, Indian Wells i Miami, koji su idealna prilika za dodatan skok na ljestvici.

'Činjenica je da mi ovakva izvedba daje stvarno puno nade i osjećam se odlično za ostatak dio sezone. Igram u Americi na nekoliko turnira, prije Indian Wellsa i Miamija. Odlučio sam napraviti drugačiji raspored nego svih prijašnjih godina, da u Indian Wellsu i Miamiju pokušam nešto više napraviti. Pogotovo u Indian Wellsu u kojem mi je najbolji rezultat bilo treće kolo', kaže Čilić, koji će na američkoj turneji pokušati doći i do jubilarnog, desetog ATP naslova.

'Idem u Memphis s dvije pobjede iz Davis Cupa i ovdje četiri pobjede, lijep niz i vidjet ćemo. Nadam se, što ponavljaju već milijardu puta, da mogu i evo sad sam i sam sebi pokazao da stvarno mogu i nadam se da ću nastaviti ovim putem', zaključio je uoči novih izazova.