ISLANĐANIN LJUTIT

Dagur Sigurdsson vrlo oštar u komentaru i žestoko 'oprao' igrače

13.05.2024 u 05:58

Bionic
Reading

U dvoboju zadnjeg kola Gjensidige kupa u Oslu hrvatski rukometaši su izgubili od svjetskih prvaka Danaca s 22:37 (6:16). Pridodamo li tome da je Hrvatska u prvom kolu poražena od Norveške 32:26, te da je Argentinu ddobila samo s 'plus 1', jasno je da izbornik Dagur Sigurdsson ne može biti zadovoljan

Nedjeljna utakmica protiv Danaca bilo je iznimno loše izdanje izabranika Dagura Sigurdssona, pogotovu u prvom poluvremenu kada se posve raspala napadačka igra.

U zadnjih 18 minuta prvoga dijela Hrvatska je zabila samo jedan jedini gol, pa je nakon prvog dijela Danska vodila s ogromnih i nedostižnih 16:6.

U drugom Hrvatska je izgledala malo bolje, Danci su ipak nemilice punili naš gol, te su nanijeli Hrvatskoj jedan od najtežih poraza uopće.

'Imali smo nevjerojatne probleme u napadu, nismo imali moć ni brzinu, dodavanje je bilo loše, nismo stvarali dobre prilike. Kad i jesmo, promašivali smo ih. Prvo poluvrijeme je bilo grozno u napadu. Obrana i golmani su bili dobri kad bismo se vratili, ali Danska je zabijala puno golova iz kontri. U drugom poluvremenu sa sedam na šest bilo je malo bolje iako ne volim tako igrati. Morali smo pomoći momčadi da dođe u neke situacije, ali sve u svemu jako razočaravajuće. Fizički nismo spremni za utakmice protiv Norveške i Danske. Puno trčanja i fizički zahtjevne igre', rekao je za službene stranice Hrvatskog rukometnog saveza izbornik Dagur Sigurdsson pa nastavio:

'Svi igrači moraju gledati sebe. Naporno ćemo raditi na ljeto, ali pripreme počinju sad, igrači moraju spremni doći na pripreme. Čeka nas dug put. Mislim da ni igrači ne žele ponovno odigrati ovakvu utakmicu. Nadam se da će se pogledati u ogledalo i naprave korak koji trebamo. Da bismo mogli odigrati pet utakmica u devet dana, moramo biti u puno boljoj formi'.