supersport hnl

Dinamove zvijezde upozoravaju: Rijeka nas četiri godine nije dobila na Rujevici

03.05.2024 u 08:11

Bionic
Reading

Derbi 33. kola SuperSport HNL-a u nedjelju na Rujevici igraju Rijeka i Dinamo (5. svibnja, 19.30 sati, MAXSport1, MAXtv), a utakmicu su najavili Sandro Kulenović i Gabriel Vidović

Sandro Kulenović je u zadnjih devet utakmica čak sedam puta započeo u prvih 11 u vrhu napada s Brunom Petkovićem. Zabio je četiri gola, a to se od njega očekuje i u nedjeljnom derbiju na Rujevici (5. svibnja, 19.30 sati, MAXSport1, MAXtv).

'Nekakva posebna najava niti nije potrebna, to je utakmica sezone. Rijeka je ove sezone pokazala veliku konstantu. Ako želimo osvojiti naslov, uvijek idemo na pobjedu i kao Dinamo idemo uvijek na pobjedu', započeo je Sandro Kulenović te nastavio:

'Znamo da će i Rijeka ići na pobjedu, to im jedino i igra. Jako je nezgodan teren i stadion za igrati, znamo kakva je atmosfera tamo, ali moramo ići na pobjedu, a ne na bod, i trebamo pokazati dobre igre kao u zadnjih nekoliko mjeseci.'

Osjeća li Kulenović pritisak uoči nedjeljnog derbija?

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Dinamo godinama igra protiv pritiskom, gdje je uvijek bio lovina. Znamo igrati pod tim pritiskom, imamo starije igrače koji nas uče, ali uopće ne razmišljamo da idemo na bod. Od prve minute napasti i ići na pobjedu, to je jedini plan koji imamo', kaže Kulenović koji jako dobro zna kako je igrati u grotlu Rujevice s obzirom na to da je baš za Rijeku igrao na posudbi iz Dinama:

'Znamo kakva je nevjerojatna publika, sigurno da je igrati tamo jako nezgodno, ali imamo kvalitetnu ekipu koja to može izdržati. Tu sad možemo napraviti razliku od pet bodova i olakšati si situaciju u prvenstvu. Naravno da ima doza pritiska, ali moramo se znati nositi s pritiskom.'

  • +28
32. kolo SuperSport HNL-a, Varaždin - Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

U sjajnoj je formi i Gabriel Vidović koji je u prošlom kolu fantastično zabio za pobjedu 1:0 u Varaždinu.

'Kompletna momčad se osjeća super pred derbi, pa tako i ja. Spremni smo na Rujevici dati sve od sebe i uzeti tri boda', kaže Vidović te napominje:

'Dinamo nikad nije igrao, niti će ikad igrati na bod. Mi protiv svakog suparnika mislimo samo na jedno, na pobjedu! Tako ćemo u nedjelju igrati u derbiju.'

No, Rijeka je opasna, a uz to igra na svojoj Rujevici, pred svojim navijačima...

'Dobra je Rijeka, igra dobar nogomet. Ali mi se fokusiramo samo na sebe, nikad na druge', poručuje Vidović koji se u 'novoj' formaciji 3-5-2 osjeća jako dobro:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nikad nisam igrao beka, ali ovo što sad igram i nije klasični bek jer igramo ofenzivno s dvije špice. To mi paše. Nadam se da se vidi na terenu. Oršić je zabio sličan gol? Drago mi je da me se uspoređuje s takvim igračem', kazao je sjajno raspoloženi Vidović te za kraj jasno poručio:

'Nema straha pred Rijeku. Pa ta Rijeka nije dobila četiri godine Dinamo na Rujevici, nadamo se da neće ni u nedjelju.'

Točnije, Rijeka je na Rujevici protiv Dinama posljednji put slavila još početkom srpnja 2020. godine...