TRAŽI STARU FORMU

Đoković je ovim potezom sve šokirao; što se to događa s njegovim bliskim suradnicima?

20.03.2018 u 13:57

Bionic
Reading

Srpski tenisač Novak Đoković, koji se posljednjim mjeseci mučio s ozljedom i prolazio je rehabilitaciju, nikako da vrati staru formu. Da još nije bi blizu povratka u svjetski vrh bilo je vidljivo i u 2. kolu Indian Wellsa u kojem ga je lako nadigrao 25-godišnji Japanac Taro Daniel 7:6, 4:6, 6:1

Taj meč, u kojem je Đoković izgubio od 109. tenisač svijeta, pokazao je sve slabosti. Pogotovo treći set u kojem je bilo glatkih 6:1 za Japanca.

'Osjećao sam se kao da prvi put igram na ATP razini, vrlo čudno. Potpuno sam izgubio ritam, mučio sam se sa zdravljem prethodnih tjedana. Sretan sam što sam bio na terenu tako brzo nakon ozljede, ali istovremeno se uopće ne osjećam dobro,' rekao je Novak Đoković nakon meča dodavši:

'Nedostaje mi mečeva, ali moram razgovarati sa svojom ekipom da smislimo strategiju kako dalje. Nisam trebao biti ovdje, imao sam operaciju prije samo pet ili šest tjedana.'

Očito Đokoviću osim forme zbog manjka mečeva velik problem stvara i fizička pripremljenost koja je vrlo upitna pa se stoga odlučio i na neke vrlo 'čudne' poteze.

Tako je uoči priprema za snažan turnir u Miamiju iz serije Masters 1000 Đoković odlučio kako u boksu neće imati nijednog trenera!

Njegova odluka mnoge je šokirala, a većinu kolega potpuno zbunila jer je dosad Đoković upravo bio poznat po nevjerojatnoj disciplini i moćnom stručnom stožeru.

Naime, njegov trener Radek Štepanek otputovao je u Češku (zamjenu nije potražio) dok je dogovor s legendarnim Andreom Agassijem bio da zajedno rade samo uoči Grand Slam turnira. Od prije je poznato kako se s Borisom Beckerom rastao praktički preko noći pa se mnogi pitaju je li to bilo slučajno?

Tako ispada kako će s Đokovićem od svih članova stručnog stožera biti u Miamiju samo fizioterapeut.

Kako će proći ovaj eksperiment i zašto se Đoković nije dogovorio sa Štepanekom da ipak ostane s njim nije poznato. U svakom slučaju nije teško zaključiti da se s najboljim srpskim tenisačem događa nešto čudno.

  • +3
Novak Đoković i Taro Daniel, 2. kolo, Indian Wells 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia