ATP BOGOTA

Doktor Ivo bez izgubljenog servisa i sa 44 asa u četvrtfinalu

19.07.2013 u 11:17

Bionic
Reading

Dobro je poznata priča Andree Petkovic koja je nakon velikih problema s ozljedama početkom godine ponovno počela igrati tenis. Nijemica je tada kazala kako je bila na rubu prekida karijere, te joj je svaki novi meč bonus. Totalna promjena u ponašanju i shvaćanju tenisa preko noći su je zadesili, a slična priča dogodila se i s Ivom Karlovićem

Hrvat nije znao hoće li ostati živ. Prije samo par tjedana ležao je u bolnicu neznajući koje mu je ime ili koja je godina. Cijele sezone se mučio sa servisom, igrama, formom i rezultatima. Kada u tu jednadžu dodamo virusni meningitis i njegove godine, situacija nije bila bajna. Međutim, Karlović je pobijedio sve prognoze i ponovno zaigrao tenis. Ne samo da ga je zaigrao, nego nakon što cijele sezone nije ubilježio niti jedno ATP četvrtfinale, nakon povratka je zapisao dva zaredom.

Nakon Newpota, isto to je napravio i ovdje u Bogoti. Više je nego jasno kako nadmorska visina odgovara Hrvatu. Iako loptice čudno lete, Ivo je navikao riješavati poene brzo, stoga nema puno problema s tim. U prvom kolu protiv Londera nije izgubio početni udarac, a unatoč renominiranijem protivniku Sijslingu, isto je ponovio i u drugome kolu.

Pričali smo kako je Ivo tijekom cijele sezone imao velikih problema s ubačajem prvog servisa. No, odličnih 77 % u prvome kolu, poboljšao je sa 79 % u drugome. Uz to, Ivo je imao 84 % osvojenih poena nakon njega i čak 24 asa, kada bilježi takve brojke, servis mu je gotovo neslomljiv. Osim uvodnog servisa gema kada je spašavao 15-40, Hrvat više nije ponudio niti jednu break-loptu. Rutinski je odservirao za prvi set, a onda u tie-breku drugoga spasio četiri set-lopte i došao do četvrtfinala.

Mannarino je pak imao puno više problema u prvome kolu protiv Gonzaleza. Kvaliteta je očigledno bila na njegovoj strani, ali se Francuz vidljivo mučio s "lelujavim" lopticama. Sigurno je trebalo malo vremena da se na sve to privikne, a meč protiv Estrelle u drugome kolu potvrda je toga. Adrian je protutnjao pored Victora koji nije znao šta ga je snašlo.

Francuz je dominirao od početka do kraja meča. Izgubio je samo dva poena nakon ubačenog prvog servisa, te nije ponudio niti jednu break-loptu. Na reternu je odigrao fantastično, posebno na drugom servisu gdje je osvojio 71 % odigranih poena. Izborio je čak 12 break-lopti od kojih je pet pretvorio u obrat zaključivši priču u samo nešto malo više od sat vremena.

‘Odlična partija u drugom kolu Bogote. Stvarno lijepa atmosfera i nekoliko Francuza na tribinama. Jako lijepo’, napisao je na društvenim mrežama Mannarino.

Francuz i Hrvat nikada nisu igrali jedan protiv drugoga, no prilično je jasno kako bi se ovaj meč mogao odigrati. Karlović još nije izgubio servis, a ako bude imao preko 70 % ubačaja prvoga kao do sada to bi se moglo tako i nastaviti. No, Ivo nikada nije bio dobar igrač na reternu, a Mannarino će, budući da je ljevak, dobro iskorištavati njegov slabi bekend. Za očekivati je malo break-loptica, malo igre, puno gemova i barem jedan tie-break.