prekinut niz modrih

Engleski mediji u izvještajima o pobjedi Tottenhama nad Dinamom naglasak stavili na nešto što nema veze s prolaskom u četvrtfinale Europske lige

12.03.2021 u 09:01

Bionic
Reading

Engleski mediji raspisali su se o prvoj utakmici osmine finala Europske lige u kojoj je Tottenham u Londonu svladao Dinamo 2:0. No ostaje dojam da sve u Tottenhamu više muči ozljeda koljena Harryja Kanea uči gradskog derbija protiv Arsenala

Iako je ostao dojam da većina engleskih medija podcjenjuje Dinamo, jasno je da je trener Tottenhama Jose Mourinho s pravom upozoravao svoje igrače da budu oprezni. Naime do te utakmice Dinamo je bio u nizu od šest europskih pobjeda, uz dodatak kako ove sezone u osam odigranih europskih utakmica nije izgubio.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

U prvoj utakmici dvostruki strijelac za engleski sastav bio je Harry Kane i većina medija misli kako je to dovoljno za prolaz u četvrtfinale Europske lige.

'Svi u klubu su uvjereni kako je ova godina, dvadeseta otkad je predsjednik Daniel Levy, napokon ona koja će Tottenhamu donijeti drugi trofej nakon što je u tom razdoblju osvojio tek Liga kup. Protiv kluba koji je 21 put bio prvak Hrvatske došao je bliže ispunjenju sna. U 45. utakmici maratonske utrke Tottenham se pokazao presnažnim za Dinamo te osigurao veliku prednost uoči uzvrata sljedećeg četvrtka', piše između ostalog britanski The Guardian, uz dodatak kako se momčad trebala i sačuvati za gradski derbi protiv Arsenala.

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Daily Mail pak piše kako se 'Jose Mourinho nada da će Harry Kane biti spreman za derbi protiv Arsenala nakon što je pretrpio ozljedu koljena u dvoboju protiv Dinama'.

Dakle više ih zanima gradski derbi nego uzvrat u Zagrebu i prolaz u četvrtfinale Europske lige...

Očito su svi uvjereni u prolaz, ali s druge strane to bi trebalo dodatno motivirati igrače Dinama jer su znali stizati i veći zaostatak.

S druge strane BBC piše kako su mogli i uvjerljivije dobiti da Kane nije morao iz igre…

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

'Mourinho je od početka napao Dinamo s Kaneom i Sonom, čime je pokazao da se za Ligu prvaka želi boriti na oba fronta; ulaskom među prve četiri momčadi u Premiershipu te osvajanjem Europske lige. Zato je tražio što bolji rezultat u prvoj utakmici protiv prvaka Hrvatske. Ovaj rezultat produžio je Dinamove muke kod engleskih klubova u europskim natjecanjima. U devet utakmica u Engleskoj Dinamo ima dva remija i sedam poraza, a izgubio je svih šest zadnjih gostovanja', piše između ostalog BBC, dodavši kako je upravo Tottenham prekinuo pobjedničku seriju Dinama u Europi.

Od ostalih engleskih medija sve se svodi na rutinsku pobjedu koja bi trebala biti dovoljna za prolaz…

'Dva gola Kanea dovela Tottenham na prag četvrtfinala Europske lige', piše Sky Sports, a sličnog su zaključka i u Independentu.

  • +44
Tottenham Hotspur - NK Dinamo, osmina finala Europske lige 2020./21.; 11.3.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Adam Davy/PIXSELL