VELIKI ULOZI

Evo gdje gledati dvije utakmice HNL-a, svi pogledi usmjereni prema Kranjčevićevoj

28.04.2024 u 08:36

Bionic
Reading

U nedjelju se kompletira 32. kolo SuperSport HNL, Gorica dočekuje Osijek (17, MAXSport 1), a Rijeka gostuje kod Lokomotive (19.30, MAXSport 1)

Gorica – Osijek (17, MAXSport 1)

Utakmica koja je bitnija gostima, jer su oni i dalje u igri za Europu.

'I dosad je bila svaka utakmica bitna, nekada smo bili bolji, nekada nažalost lošiji, zato i imamo ovakvu borbu za četvrtu poziciju. Bez neke posebne filozofije, čeka nas jako značajnih 90 i nešto minuta. Moramo što bolje ući u taj susret, biti koncentrirani i pokazati kvalitetu, a naravno da se nešto pita i protivnika. Mislim da smo ove godine pokazali koja nam je nit vodilja i kada god smo bili fokusirani, rastrčani i odlučni, onda smo dobro i prolazili, rekao je trener Osijeka Zoran Zekić i dodao:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Štošta nam se izdogađalo ove sezone. Eto, dobili smo Hajduk oba puta u Splitu, a izgubili nakon deset godina kod kuće od Istre. Tako da ne mora to ništa značiti. Sve je stvar glave. Kad se netko bori za nešto, onda to mora i pokazati na terenu, posebno u odnosu na protivnika koji nema nikakvoga imperativa. Zašto bi nas nešto pritom sputavalo, ne smijemo si stvoriti pritisak nego iskazati veliki motiv. Imamo i dug sami prema sebi, klubu i navijačima. Jednostavno je nedopustivo da odigraš utakmicu, a da ne možeš poslije pogledati sam sebe i osobno si priznati da si dao sve od sebe.'

Domaćin je bez rezultatskog imperativa, ali..

'Želimo do kraja sezone skupiti što više bodova, dignuti se na ljestvici. Igramo za sebe, za svoj klub i ne zanimaju nas problemi drugih klubova i njihov želje. Dat ćemo sve od sebe da bodovi ostanu u Gorici', sukus je izjava iz Gorice.

Studio HNL 31. kolo Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

Lokomotiva - Rijeka (19.30, MAXSport 1)

Rijeka želi povratak na čelno mjesto prvoligaške karavane, a za to treba u Kranjčevićevoj srušiti neugodne Lokose koji traže izlaz u Europu.

'Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv rastrčane Lokomotive koja se bori za četvrto mjesto koje vodi u Europu. S druge strane želimo biti prvaci i moramo pobijediti sve utakmice do kraja! Ne treba ulaziti u detaljne analize, nedavno smo igrali s njima, znamo kakav potencijal posjeduju, kao što oni znaju kakav potencijal mi posjedujemo', rekao je trener Rijeke Željko Sopić koji je nastavio:

'Svaka utakmica je jednaka, tako je bilo prije Slaven Belupa, prije Istre 1961 u Puli pa i protiv Lokomotive. Idemo u Zagreb po tri boda i to je to. Nema tu koja je utakmica važna ili manje važna, koja je lakša ili teža od svih ostalih prije. Svi se za nešto borimo, Lokomotiva se bori za Europu, Slaven Belupo se bori za sebe… Zašto bi nama u nekoj utakmici bilo lakše ili teže. I nas se nešto pita, ali maksimalan respekt prema mladoj i potentnoj momčadi Lokomotive i prema treneru Čabraji koji sve to odlično vodi.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Iz kuta svlačionice utakmicu je najavio Ivan Smolčić, autor pobjedonosnog pogotka na nedavnom kup gostovanju kod Lokomotive vrijednog plasmanom u finale.

'Lokomotiva je jako dobra momčad, neugodna svima u HNL-u. Znamo koliko će biti zahtjevna utakmica, svjesni koliko su nam potrebni bodovi pa u Zagreb idemo osvojiti sva tri. Kontinuitet nastupa? Sretan sam, igram konstantno, bez puno oscilacija… Imamo do kraja još sedam utakmica i nadam se samo da ćemo svi biti zdravi pa ćemo u svih sedam ići po pobjedu', rekao je Ivan Smolčić.

Ovo je 60. međusobni ogledu ova dva suparnika. Od ove brojke 52 utakmice se odnose na HNL, sedam na Hrvatski kup, a Rijeka je bila uspješnija u ukupno 37, osam je završilo remijem a 14 pobjedom Lokomotive. 'Očekivanja su uvijek ista, da ćemo pobijediti. Ali, najbitnije je da, ako i izgubimo, da se možemo pogledati u oči, da smo dali sve od sebe. Još uvijek smo u igri za Europu i cilj nam je skupljati bodove i ostati u toj utrci', poručio je strateg Lokosa Silvijo Čabraja.

'Istina, protiv Rijeke smo jednom odigrali neriješeno, ostale tri smo izgubili. TU Kupu smo primili gol iz prekida, bila je 'egal' utakmica,... Ali opet, čestitke Rijeci, iskoristila je svoje prilike i triput nas pobijedila. Zato nam je izuzetan i dodatan motiv ovaj put pobijediti Rijeku', zaključio je.