ZNA O ČEMU PRIČA

Federer: Trebamo više doping kontrola

05.11.2012 u 13:14

Bionic
Reading

Švicarski tenisač Roger Federer nalazi se s još sedam tenisača u Londonu gdje danas, u ponedjeljak, starta novi ATP Finals, turnir osmorice najboljih tenisača u aktualnoj 2012. godini

Federer je smješten u skupinu s Juanom Martinom Del Potrom, Davidom Ferrerom i Jankom Tipsarevićem, a prvi će meč odigrati u utorak kada će sa suprotne strane stajati srpski tenisač. U ponedjeljak je, pak, Federer na konferenciji za novinare mnogo govorio o dopingu u tenisu.

'Prije nekoliko dana je i Andy Murray pričao o tome i potpuno se slažem s njim. Naveo je da se u zadnje vrijeme provodi jako malo testova, odnosno, vađenja krvi. Mnogo češće se daje urin, a ne znam koliko su takvi testovi dobri i koliko vjerno pokazuju rezultate,' rekao je švicarski tenisač i nastavio.

'Tenis ima veliki ugled u svijetu sporta i mi tenisači bismo trebali biti pravi primjer svima drugima. Zato moramo biti čisti u svemu, a da bi bilo tako, trebamo biti dobar primjer i kada je doping u pitanju. Prije šest-sedam godina smo daleko više puta bili testirani, nego li u zadnje vrijeme. Pitao sam se koji je razlog tome, ali do pravog odgovora nisam došao. Ja sam za to da se testovi što češće provode,' rekao je Federer.