Smatra da je pobjednik

Fury svašta rekao nakon poraza, a dotakao se i rata u Ukrajini: On je u bolnici!

19.05.2024 u 09:31

Bionic
Reading

Kao što se moglo i očekivati vuku se repovi nakon što je Ukrajinac Oleksandr Usik podijeljenom odlukom sudaca pobijedio Britanca Tysona Furyja

Tom pobjedom Oleksandr Usik je postao prvi apsolutni prvak teške kategorije nakon 25 godina. A s druge strane Tyson Fury, koji je zaradio 3,4 puta više od njega, doživio je prvi poraz u karijeri nakon 34 pobjede i jedne neodlučene borbe.

>> Fury upisao prvi poraz u karijeri i zaradio bogatstvo; evo koliko milijuna mu stiže

No, vidjelo se kako je Fzry bio bijesan nakon meča i samo se čaklo što će reći.

'Imali smo pravu borbu! Jeste li vidjeli njegovo lice? Dosta je razbijeno, a on je upravo sad otišao u bolnicu sa slomljenom čeljusti, također je razbijen. J***no smo izudarali jedan drugog u ovih 12 rundi', kazao je Fury nakon meča.

Da je Usik zaista otišao u bolnicu nešto kasnije potvrdio je i Furyjev promotor Franck Warren:

'Da, kazali su mi kako je Oleksandr otišao u bolnicu na snimanje čeljusti.'

Ali očekivano, Fury se nije zaustavio na samo jednoj rečenici. Želio je još puno toga reći:

'Mislim da sam ja pobjednik ove borbe. On je dobio nekoliko rundi, ali ja sam ih dobio više. No, njegova zemlja je u ratu pa su stali na njegovu stranu i dali mu pobjedu. Ovo je bila jedna od najlošijih odluka u povijesti boksa', kazao je Fury koji je na taj način bacio mrlju na meč koji se dugo čekao.

Još je dodao za kraj:

'Sad se idemo malo odmoriti, a onda ćemo se vidjeti na revanšu u listopadu. Ja sam pobjednik ove borbe, ali neću sad sjesti, plakati i tražiti izgovore. Vratit ću se i idemo opet u ring!', poslao je jasnu poruku Fury.

S druge strane Usik se nakon pobjede obratio svima iz ringa:

'Puno hvala mom timu, hvala mom Bogu Isusu, Hvala! Ovo je bila velika prilika za mene i moju obitelj… Slava Ukrajini!', poručio je Ukrajinac koji je sad osvojio sve što se u boksu može.

  • +10
Oleksandar Usik postao je apsolutni svjetski prvak u teškoj kategoriji Izvor: EPA / Autor: ALI HAIDER