IMAMO I PODSJETNIK NA VELJAČU

Hajdukovcima neće biti drago pročitati Ivanušecovu najavu derbija

28.04.2023 u 17:20

Bionic
Reading

Ove nedjelje na Poljudu se od 18 sati (MAXSport 1) igra najveći derbi hrvatskog nogometa. Hajduk će pokušati pobjedom zadržati neizvjesnost oko novog prvaka, ali s obzirom na veliku bodovnu prednost, gotovo nitko ne sumnja da će se tim naslovom okititi Dinamo. Prvu priliku za potvrdu još jedne krune, Modri imaju baš na Poljudu, u dvorištu najvećeg suparnika

Dinamo na Poljud dolazi s velikih 12 bodova prednosti. Do kraja prvenstva još je pet kola, pa je jasno da bi i u slučaju remija, Modri mogli otvoriti pobjednički šampanjac.

'To nam je i cilj! Idemo na Poljud po pobjedu! Znam da bi našim navijačima strahovito mnogo značilo kad bismo naslov osigurali baš u Splitu, baš na utakmici s najvećim suparnikom! I učinit ćemo sve da se neporaženi vratimo u Zagreb. Stvarno bi bio poseban 'gušt' kad bismo se veselili na Poljudu s našim navijačima, taj bi trijumf dao i dodatnu težinu tom naslovu prvaka, koji nam je nadohvat ruke', objasnio je veznjak Dinama Luka Ivanušec, u razgovoru za Sportske novosti.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U prošlom derbiju Dinamo je u Maksimiru pregazio Hajduk, a konačnih 4:0 bio je i više nego realan rezultat.

'Bili smo iznimno motivirani uoči tog okršaja krajem veljače. Mediji su se raspisali o Hajdukovu približavanju, o tome kako će se utrka opet zakomplicirati… I sve nas je to 'napalilo' i jedva smo čekali taj dvoboj, kako bismo pokazali da smo bolji tamo gdje to i treba pokazati, na travnjaku. I pokazali smo da je velika razlika između naše i njihove momčadi, odigrali smo savršenu utakmicu, u koju smo ušli pobjedničkim gardom i zadržali smo ga do zadnje minute. I ta nam utakmica mora biti smjerokaz, morali bismo na Poljudu odigrati barem na približnoj razini. Derbi sam po sebi nosi dodatni motiv, a Hajduk će sad tražiti, pred svojom publikom, priliku za iskupljenje i mogla bi to biti dobra utakmica', rekao je Ivanušec.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

U Dinamovoj igri ove sezone bilo je puno uspona i padova. Sve se nekako stabiliziralo dolaskom Igora Bišćana za kormilo.

'Čim smo protiv Varaždina ubrzali igru, sve je izgledalo bolje. Istina je da su nas ove sezone pratile oscilacije, ali nije lako zadržati visoku razinu forme cijelu sezonu, padovi su logični i očekivani, nitko to ne može izbjeći u dugoj i napornoj sezoni. Samo je važno da se što prije, nakon lošijih igara, vratimo na zadovoljavajuću razinu. A u ova posljednja tri tjedna najlošije smo izgledali u Puli, ta nam je Istra možda i najnezgodnija momčad u ligi. Ne sjećam se, naime, kad smo u Puli odigrali dobru utakmicu! Uvijek je bila muka, uvijek se igralo 'na nož', bile su to neizvjesne utakmice i to mi je svakako najteže gostovanje u HNL-u. Nisam baš dobre volje onih nekoliko dana uoči gostovanja u Puli, ha, ha…', zaključio je Luka Ivanušec.

Cijeli razgovor s Ivanušecom pročitajte OVDJE.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport