vrlo opipljiv iznos

Hrvatski plivački savez izdvojio pola milijuna kuna za pomoć plivačkim klubovima

04.03.2021 u 10:34

Bionic
Reading

Sredstva Hrvatskog plivačkog saveza pomoći će u pokrivanju troškova organizacije plivačkih prvenstava te rasterećenju klubova od taksi za produljenje registracije u članstvu

Hrvatski plivački savez (HPS) izdvojio je ukupno više od pola milijuna kuna za pomoć plivačkim klubovima, koji su pogođeni epidemijom virusa COVID-19 i posljedičnim padom prihoda. Odlukom Izvršnog odbora, Savez će izdvojiti 200 tisuća kuna za pomoć u pokrivanju troškova organizacije plivačkih prvenstava koje su ranije u cijelosti snosili sami klubovi. Osim toga, takse za produljenje registracije u članstvu HPS-a snizit će se za 50 posto, što za klubove predstavlja uštedu od oko 300 tisuća kuna.

'Proteklih godinu dana bili su zaista teško razdoblje za hrvatski plivački sport te se Hrvatski plivački savez odlučio još jednom konkretnim mjerama za pomoć podržati klubove. Paradigmu u sportu je potrebno mijenjati, savezi su tu kako bi brinuli o svojim članovima, a posao sportskih dužnosnika je da služe sportu', naglasio je Vladislav Veselica, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza.

Već tijekom ožujka održat će se prvo natjecanje čija će organizacija biti potpomognuta sredstvima koja je izdvojio Hrvatski plivački savez.

U Rijeci će se 20. i 21. ožujka održati tradicionalni plivački miting 'Victora Primorje' u organizaciji Plivačkog kluba Primorje Rijeka.

'Potpora Hrvatskog plivačkog saveza od iznimne je važnosti za klubove u ovom trenutku, kad se suočavamo s velikim izazovima uzrokovanima epidemijom. Veseli me što ćemo uskoro u Rijeci ugostiti najbolje hrvatske plivače, naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Svim natjecateljima želim dobrodošlicu na bazene Kantrida i puno dobrih rezultata', rekao je Marko Strahija iz Plivačkog kluba Primorje Rijeka, poznati hrvatski plivački olimpijac.

HPS je tijekom 2020. godine prenamjenom sredstava iz drugih projekata pomogao isplate plaća trenerima u plivačkim klubovima u razdoblju u kojem ovi zbog neodržavanja treninga nisu uspijevali redovito prikupljati članarine iz kojih se financiraju. T

akođer, Savez je kontinuirano vodio dijalog sa svim nadležnim institucijama kako bi prenio poruku o plivanju kao najsigurnijem sportu u vrijeme pandemije te vratio plivače u bazene. Istodobno, HPS pokreće i inicira izgradnju novih natkrivenih bazena te natkrivanje postojećih otvorenih kao ključne infrastrukture za jačanje baze plivačkog sporta i popularizaciju zdravog načina života.