nova prilika ili...?

Jose Mourinho tek je stigao u Romu, a već je dobio neočekivano pojačanje; mladog Hrvata 'vučica' je platila šest milijuna eura, ali nitko ne zna kakva mu je budućnost...

04.07.2021 u 13:27

Bionic
Reading

U ljeto 2018. godine Ante Ćorić (24) je kao jedan od najvećih hrvatskih nogometnih talenata iz Dinama prešao u Romu za šest milijuna eura. Tada je bio i hrvatski reprezentativac i sve je po dolasku na Olimpico izgledalo sjajno. Ali, Ćorićeva je karijera krenula u neočekivanom smjeru

Na žalost, Ante Ćorić (24) se tada nije uspio nametnuti u jakoj momčadi Rome te je upisao samo dva nastupa u dresu 'vučice'. Čelnici Rome tada su ga odlučili poslati na posudbu, a od tada traju njegova lutanja... Igrao je za španjolsku Almeriju, potom za nizozemski WWW Venio, a prošlu je sezonu proveo u redovima slovenske Olimpije.

No, Ćorića nisu pomazile ni ozljede, zbog kojih je za Olimpiju odigrao samo šest utakmica te su ga 'zmajčeki' sada jednostavno vratili Romi! Statistika nikako nije na njegovoj strani jer je Ante za tri kluba u posljednje dvije godine odigrao samo 26 utakmica, a zadnji gol zabio je još u dresu Dinama prije skoro četiri godine, u prosincu 2017. godine!

A povratak Ante Ćorića na Olimpico poklopio se s dolaskom Josea Mourinha u Romu, no glavno je pitanje računa li Specijalni uopće na našeg nogometaša. Predugo je Ante pauzirao, sigurno je izvan natjecateljskog ritma, a kod Mourinha to jednostavno ne prolazi.

Talijanski mediji tvrde kako će Mourinho u prvom tjednu priprema napraviti selekciju igrača te će mnogi završiti na posudbama. Među one koji bi se trebali naći u toj kategoriji talijanski mediji su uvrstili i Ćorića za kojeg tvrde kako ipak zaslužuje priliku iako su ga proglašavali velikim promašajem.

Ćorićeva je prednost njegova mladost, s 24 godine ima još dovoljno vremena za dokazivanje, samo treba dobiti priliku. Ugovor s Romom veže ga do lipnja 2023. godine, ali klub u ovom trenutku ne razmišlja o prodaji. Iz vrlo jasnog razloga - Ante Ćorić u ovom trenutku prema Transfermarktu vrijedi tek 700.000 eura i Romi se ne isplati prodavati igrača za taj 'sitniš'.

Realnija je opcija da ga posude nekoj slabijoj momčadi Serie A ili jednom od 'bratskih' klubova u Serie B gdje bi Ćorić imao dovoljno prilike za igru. A time bi si, ako se uspješno vrati, podigao cijenu.

No, tko zna? Možda se Ante Ćorić nekim čudom i uspije nametnuti Joseu Mourinhu! I veća su se čuda događala, Ante kvalitetu ima, sigurno nije zaboravio igrati nogomet, samo treba priliku za dokazivanje. Možda je Jose Mourinho baš u našem nogometašu dobio neočekivano pojačanje! Vidjet ćemo...