wunderkind

Lani je igrao treću ligu, a sada rastura u La Ligi. Ovo je novi Barçin superklinac

17.05.2024 u 08:47

Bionic
Reading

Izdanak slavne Barcelonine La Masije sinoć je zabio dva gola Almeriji i došao do brojke od 10 pogodaka u svojoj prvoj seniorskoj sezoni

Barcelona je sinoć pobijedila najlošiju momčad Primere u gostima i došla na korak do toga da osigura drugu poziciju u konačnom poretku na kraju sezone. Dva kola prije kraja ima četiri boda od treće Girone.

Katalonci su Almeriju tukli s 2:0, a dečko koji je zabio dva komada i donio im pobjedu zove se Fermin Lopez. Riječ je o 21-godišnjem izdanku slavne Barcine La Masije koji ove sezone igra svoju prvu pravu seniorsku sezonu i pokazuje svijetu kakav je talent. Lani je igrao u trećoj ligi na posudbi, a ove sezone nakon sinoćnje briljantne igre ima 10 pogodaka za Barcelonu u svim natjecanjima.

Više statistika OVDJE

Bio je najbolje ocijenjeni pojedinac utakmice (9,3), a osim dva gola imao je i tri ključna dodavanja, stopostotan dribling (2/2) i duge lopte (3/3) te čak 95 posto točnih dodavanja (38/40).

Igrao je na poziciju 'interiora', kako u Španjolskoj zovu središnje veznjake u sustavu 4-3-3, dakle tamo gdje su nekad igrali Xavi Hernandez i Andres Iniesta. Nije još ni približno na razini te dvojice velikana, ali uz Xavijevo trenersko vodstvo, tko zna? Sinoć je odigrao kompletnu utakmicu u oba smjera, a još jednom pokazao kakav tajming ima za ulazak u kazneni prostor. Zapamtite njegovo ime.

Pedri, Gavi, Lamine Yamal, Pau Cubarsi, Fermín López... Barcelona već ima novu ubojitu generaciju, što će tek biti kada stasaju?

Standings provided by Sofascore