KAKAV UGOVOR

Lionel Messi dobio novu ponudu! Gotovo pola milijarde eura za osam godina, igrao bi nogomet diljem svijeta, ali bi imao i druge dužnosti

19.02.2021 u 11:59

Bionic
Reading

Lionel Messi će najvjerojatnije u ljeto napustiti Barcelonu, a kao glavni kandidat za dovođenje Argentinca spominje se Manchester City koji je pripremio novu ponudu

Koronavirus je uzrokovao velike financijske probleme nogometnim klubovima pa tako i Cityju koji je smanjio svoju milijunsku ponudu Messiju. 'Građani' su prvo nudili nevjerojatnih 600 milijuna funti (690 milijuna eura) za pet godina, a sada je ponuda smanjena i iznosi 430 milijuna eura (495 milijuna eura) za osmogodišnje razdoblje.

U tih osam godina uključene su dvije sezone u dresu engleskog velikana uz mogućnost produljenja na još jednu godinu, zatim bi Messi dvije sezone odradio u sestrinskom klubu u MLS-u – New York Cityju.

Preostalo razdoblje bi uključivalo 'veleposlaničke dužnosti', Argentinac bi bio neka vrsta nogometnog diplomata, promotora u zemljama u kojima City ima svoje sestrinske klubove, njih deset na četiri kontinenta, pa se ne isključuje mogućnost da Messi i za neki od njih zaigra (Indija, UAE) ukoliko će biti u formi i sa 40 godina.

  • +11
Barcelona - PSG Izvor: EPA / Autor: ALBERTO ESTEVEZ