Ne izgleda dobro

Luka Dončić dobro zabrinuo fanove; slovenska NBA zvijezda iskrenula gležanj pa jedva odskakutala s terena

22.08.2020 u 09:40

Bionic
Reading

Luka Dončić je dobro zabrinuo fanove nakon što je iskrenuo gležanj u trećoj četvrtini utakmice u kojoj je njegov Dallas izgubio od LA Clippersa sa 130:122

Luka Dončić je dobro zabrinuo fanove nakon što je iskrenuo gležanj u trećoj četvrtini utakmice u kojoj je njegov Dallas izgubio od LA Clippersa sa 130:122. Clippersi su tako poveli 2:1 u seriji prvog kruga NBA doigravanja.

Ivica Zubac je briljirao s 15 koševa, šest skokova i jednom blokadom. Imao je šest od osam pogodaka iz igre, a pogodio je i jedno od dva slobodna bacanja. Što se Dončića tiče, on je nakon ozljede odskakutao u svlačionicu na desnoj nozi. Liječnici su mu tamo zavili gležanj, ali nije uspio nastaviti utakmicu iako je pokušao.

'Ne znam koliko je ozbiljno, znat ćemo više nakon pregleda u subotu. Vratio se i pokušao igrati, ali nije se mogao normalno kretati pa ćemo vidjeti kakvo je stanje u subotu i nedjelju ujutro', rekao je trener Dallasa Rick Carlisle nakon utakmice.

Dončić je do ozljede imao triple-double. Upisao je 13 koševa, 10 skokova i 10 asistencija i postao treći najmlađi igrač s triple-doubleom u play-offu, nakon Magica Johnsona i LeBrona Jamesa.

'Nije tako strašno, malo sam ga istegnuo. Sva sreća da je lijevi, a ne desni koji sam ranije ozljeđivao', rekao je Dončić koji se nada da će biti spreman za četvrtu utakmicu u nedjelju.

Kod Clippersa je najbolji bio Kawhi Leonard s 36 koševa, devet skokova i osam asistencija, a Zubac je s 15 koševa u skoro 30 minuta provedenih na terenu bio treći strijelac svojeg kluba. Kod Dallasa je najbolji bio Kristaps Porzingis s 34 koša i 13 skokova.

Utah je povela protiv Denvera s 2:1 visokom pobjedom 124:87. Mike Conley je zabio 27 poena, Rudy Gobert 24, a Donovan Mitchell 20. Kod Denvera je Nikola Jokić upisao 15 poena, pet skokova i šest asistencija.

Branitelji naslova Toronto Raptorsi su prvi puta u svojoj povijesti poveli s 3:0 u doigravanju i to uvjerljivom pobjedom 117:92 protiv Brooklyn Netsa. Pascal Siakam je imao 26 poena, Fred VanVleet 22, a Serge Ibaka 20 poena i 13 skokova.

Do 3:0 u seriji su stigli i Boston Celticsi protiv Philadelphije koja je igrala bez ozlijeđenog Simmonsa i to se i vidjelo. Celticsi su slavili 102:94, a Kemba Walker je zabio 24, dok je Jaylen Brown upisao 21 poen. Sixerse je predvodio Joel Embiid s 30 koševa i 13 skokova.