VERBALNA UVERTIRA

Meksički izbornik ne može se nikako pomiriti s takvom odlukom; evo što je sada govorio o Hrvatskoj

27.03.2018 u 08:23

Bionic
Reading

Meksički izbornik Juan Carlos Osorio i na službenoj novinskoj konferenciji dotakao se odluke Hrvatske da u njihovoj prijateljskoj utakmici (srijeda, 4 ujutro, Dallas) poštedi glavne igrače

Hrvatskoj nogometnoj javnosti nije dobro sjelo što se Zlatko Dalić odrekao šestorice igrača (Subašić, Modrić, Brozović, Perišić, Kalinić, Mandžukić) uoči prijateljskog dvoboja s Meksikom, a mnoge navijače 'Vatrenih' zaboljelo je i to što kapetan reprezentacije Modrić nije ostao s dečkima do kraja pa makar ne igrao, jer bi to bio pravi potez vođe naše nacionalne vrste. Ovako se više piše o toj situaciji, a manje o utakmici.

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Cijelu atmosferu dodatno je zakuhao i strateg Meksika Juan Carlos Osorio koji je prije par dana kritizirao potez Hrvatske i govorio da se za takve postupke treba uvesti kazne, a u sličnom tonu je nastavio i pred novinarima dan uoči same utakmice.

'Nažalost, Hrvatska je donijela takvu odluku, a mi smo htjeli i planirali drugačije, dvije utakmice protiv dvije različite momčadi, sa nekoliko varijanti igre. Mi ćemo nastaviti sa svojim planom, ali dat ćemo priliku trojici-četvorici mlađih igrača,' govorio je meksički stručnjak.

Inače, Osorio je protiv Islanda isto čuvao neke igrače (Hector Herrera), jer je smatrao da je Hrvatska jači izazov.

'Hrvatsku i dalje jako poštujemo, unatoč izostancima', govorio je Osorio koji je svjestan da sada neće na terenu vidjeti najjaču moguću Hrvatsku koja igra slično kao Njemačka.

'Ne to nije to. Očito bez Modrića, oni nemaju ne samo motor igre nego ni igrača koji pasom probija obrambene linije. Nemaju drugog toliko dobrog igrača. Rakitić je drugačiji. Isto tako bez Mandžukića nemaju napadača koji s krila ulazi u sredinu kao što radi u Juventusu.'