serie a

Novi šok za Zlatka Dalića; ozlijedio se stoper na kojeg je ozbiljno računao za EURO

19.05.2024 u 16:20

Bionic
Reading

Cagliari je u nedjelju u utakmici 37. kola talijanskog prvenstva u gostima 2-0 svladao Sassuolo, a susret je obilježila ozljeda hrvatskog stopera Martina Erlića

Nakon prvog poluvremena bez golova, gosti dolaze u vodstvo pogotkom Pratija u 71. minuti. Na 2-0 je povećao Lapadula udarcem s bijele točke u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Hrvatski nogometaš Martin Erlić je igrao za Sassuolo do 20. minute kada je zamijenjen zbog ozljede. Naš se stoper na ozljedu požalio već na samom početku utakmice, no stisnuo je zube i izdržao na terenu prvih dvadesetak minuta.

Bol je bila prejaka te je samo sjeo na travnjak, a bolna grimasa na njegovom licu govori da je ozljeda ozbiljnija. Novi je to šok za izbornika Zlatka Dalića koji sutra objavljuje popis putnika za EURO u Njemačkoj, a Martin Erlić je do danas bio siguran putnik.

Još se ne zna koliko je ozljeda teška i koliko će trajati oporavak, no u ovom je trenutku naš stoper upitan za EP.

Cagliari se zahvaljujući ovoj pobjedi pomaknuo na 14. mjesto i ima 36 bodova, dok je Sassuolo 19. s 29 bodova. Inter je već ranije osigurao naslov prvaka, ima 18 bodova više od drugoplasiranog Milana.

Nogometaši Frosinonea korak su do ostanka u elitnom razredu talijanskog nogometa nakon što su u susretu 37. kola na gostovanju pobijedili Monzu sa 1-0.

Gol odluke zabio je Walid Cheddira u devetoj minuti.

Frosinone kolo prije kraja ima 35 bodova, dva više od Emolija na 18. poziciji.

Vrlo blizu pobjede bio je i Empoli koji je na gostovanju kod Udinesea odigrao 1-1.

Gosti su poveli u 90. minuti golom M'Baye Nianga iz kaznenog udarca, a izjednačio je u 14. minuti nadoknade Lazar Samardžić, također s bijele točke. Udinese je remijem zadržao bod više od Empolija koji se i dalje nalazi u opasnoj zoni.

Rezultati iz Monze i Udina označili su kraja nadanja za Sassuolo koji nakon 11 prvoligaških godina seli u Serie B. Uoči zadnjeg kola poznata su dva putnika u niži rang natjecanja, to su već od ranije otpisana Salernitana, te Sassuolo.

Standings provided by Sofascore