nepoželjan je

Ovo je dokaz da si je Lopetegui uništio karijeru odlaskom u Madrid

22.11.2018 u 09:28

Bionic
Reading

Američki Sport Illustrated tvrdi da se Julen Lopetegui ponudio SAD-u za mjesto izbornika reprezentacije, no tamošnji Savez ga je glatko odbio...

Lopetegui je definitivno nogometni tragičar godine. Prije manje od pola godine bio je jedan od najcjenjenijih stručnjaka, no nepromišljena odluka napuštanja klupe španjolske reprezentacije zbog Real Madrida koštala ga je trenerskog ugleda te je ponižen od Španjolskog nogometnog saveza i uprave 'kraljevskog kluba' odlučio potražiti sreću izvan domovine.

  • +3
Julen Lopetegui Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dobio je 52-godišnji bivši golman brzo otkaz u Madridu i tako ostao bez svega, a da si je ovim manevrom uništio perspektivnu karijeru dokazuje i vijest koja dolazi iz SAD-a.

Naime, Sport Illustrated tvrdi kako se Lopetegui nakon debakla s Realom ponudio Amerikancima za novog izbornika reprezentacije, no glatko je odbijen.

Izabrana vrsta SAD-a nije se plasirala na SP u Rusiji i traži vođu koji će momčad vratiti na puteve stare slave, no Savez nije htio danas osporavanog Lopeteguija, već je bliže Greggu Berhalteru, trenutnom treneru Columbusa.

Lopetegui tako nastavlja biti strateg bez posla i neće mu biti lako vratiti se u krug najcjenjenijih trenera svijeta u kojem je neko vrijeme bio. Može se samo nadati da neće završiti kao Sven Goran Eriksson koji je danas izbornik slabašnih Filipina. Sve je otišlo nizbrdo zbog jedne krive odluke...