drama u Wimbledonu

Pavić nakon poraza nije mogao izbjeći pitanje o ozljedi, a Mektić je priznao: Ovo su mi dva najemotivnija meča u životu!

09.07.2022 u 23:00

Bionic
Reading

Mate Pavić i Nikola Mektić ipak nisu uspjeli drugu godinu u nizu osvojiti Wimbledon. U finalu muških parova poraženi su nakon pet setova od Australaca Matthewa Ebdena i Maxa Purcella 3-2 sa 7-6 (5), 6-7 (3), 4-6, 6-4, 7-6 (2)

Bio je to još jedan ludi meč Pavića i Mektića, zlatnih olimpijaca iz Tokija.

Umor i ozljede napravili su svoje i nisu uspjeli u pobjedničkom tie-breaku slomiti protivnike. Nije išlo…

'Uh, teško je, 7:6 u petom setu... Moram čestitati dečkima na naslolvu jer zaista su imali nevjerojatan turnir. Toliko su se puta vraćali i nakon meč-lopti, nakon 1:2 u setovima, igrali su na sjajnom nivou. Svaka im čast! Koliko god je teško, ponosan sam na naša zadnja dva meča. Bila su to dva najemotivnija meča u mom životu', rekao je nakon finala Mektić koji je cijelog sebe dao u polufinalu. A finale je bilo za anale!

S druge strane poznato je kako je Pavić igrao ozlijeđen jer ga je mučila lijeva ruka koja mu je remetila koncentraciju.

'Dogodilo se to u prvom setu polufinala, fraktura kosti. Bilo je jako teško igrati s tom ozljedom dva meča. Eto, bili smo jako blizu i ovo je frustrirajuće. Nisam bio na 100 posto, no oni su zaslužili pobijediti. Dobili su nekoliko mečeva preokretima, a mi možemo biti ponosni kako smo odigrali zadnja dva meča', iskren je bio Pavić.

Poslao je Pavić i poruku:

'Želim zahvaliti svima gore u kutu: obitelji, djevojci, sestri… Navijali su i učinili ovo najboljim trenucima naše karijere. Jako smo ponosni!'

Finale Wimbledona 2022: Mate Pavić i Nikola Mektić Izvor: Profimedia / Autor: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia