NAJVIŠE JE IGRAČA CITYJA

Pogledajte kako izgleda najskuplja momčad svijeta; u njoj nema mjesta za Lionela Messija, ali ima za jednog Hrvata

27.12.2022 u 17:46

Bionic
Reading

Mladi hrvatski stoper, 20-godišnji Joško Gvardiol svojim je nastupima na svjetskom prvenstvu potvrdio sve što se o njegovom nogometnom talentu govorilo. Na najvećoj pozornici impresionirao je struku, pa mu je i cijena dodatno porasla. Nakon najnovijeg ažuriranja podataka na transfremarku, branič RB Leipziga sada vrijedi 75 milijuna eura

Portal transfermarkt bavi se praćenjem svega što ima veze s nogometnim transferima, a ujedno je i vrlo pouzdan izvor brojnih korisnih informacija. I što je još važnije, vrlo je pouzdan.

Prije nekoliko dana, na istom su tom portalu složili vajskuplju momčad današnjice, a zanimljivo, u njoj su mjesto našla desetorica igrača s SP-a, ali i jedan koji na Mundijalu nije nastupio.

Ovih 11 sjajnih nogometaša predvode superzvijezde Kylian Mbappé i Erling Haaland.

Transfermarkt je nedavno rangirao zvijezde Svjetskog prvenstva kojima je tržišna vrijednost porasla nakon turnira u Katru. Izuzev Haalanda, jasno, koji nije nastupio na Mundijalu, a cijena mu je ostala na nivou s početka studenog.

Mbappé, koji je osvojio Zlatnu kopačku, bio je na vrhu liste s nevjerojatnom vrijednošću od 180 milijuna eura ispred engleskih zvijezda Judea Bellinghama i Bukaya Sake.

Dakle, Mbappé, Bellingham i Saka nalaze se u najskupljoj startnoj postavi na svijetu, uz fenomena iz Manchester Cityja Haalanda koji se vratio zabijanju golova u pobjedi svoje momčadi u Liga kupu kupu nad Liverpoolom.

Thibaut Courtois procijenjen je na 60 milijuna eura, a ispred njega se nalazi sjajni defenzivni trojac u kojem je naš Joško Gvardiol, Ruben Dias i Matthijs de Ligt.

Bellingham se nalazi u veznom redu uz Pedrija čija je vrijednost 100 milijuna eura, dok su ispred njih još Vinicius Junior (120 milijuna eura), Phil Foden (110 milijuna eura) i Saka (100 milijuna eura).