DRAMA U MANAUSU

Portugal se spasio, ali i dalje gotovo sigurno ispada!

23.06.2014 u 02:02

  • +5

SP, skupina G: Portugal - SAD

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Dylan Martinez

Bionic
Reading

Nogometaši Portugala spasili su bod u posljednjoj minuti dvoboja protiv SAD-a (2:2), u drugom kolu skupine G. No, i s tim bodom jako su blizu ispadanja sa Svjetskog prvenstva...

Nakon ispadanja Španjolske i Engleske, Portugalci su također bili blizu pakiranja kofera već nakon drugog kola razigravanja po skupinama. Ronaldo i društvo prvo su doživjeli težak poraz od Njemačke, a umalo su ih dotukli Amerikanci, no spasili su se od poraza u zadnjim sekundama nedjeljne utakmice u Manausu.

Portugal je poveo već u 5. minuti i vodio veći dio utakmice, ali nije izdržao. Kada je Nani zabio u ranoj fazi utakmice nakon velike pogreške američke obrane, činilo se da će se ugledna reprezentacija konačno dokopati bodova. Pogodio je Nani i vratnicu u prvom dijelu, Howard je obranio zicer Ederu, no to je bilo sve od Ronaldovih suigrača, koji su bili lošija momčad na terenu.

Nakon rano primljenog gola, SAD je zavladao terenom, a opasni udarci redali su se pred golom Beta. Opasno su prijetili Dempsey, Bradley i Johnson, ali na veliku priliku čekali su Klinsmannovi igrači sve do 55. minute, kada je Bradley povratnu loptu trebao poslati u nebranjenu mrežu, no Ricardo Costa spasio je s gol linije.


Ipak, zatim je uslijedio preokret. U 64. minuti Jermaine Jones prekrasnim je udarcem s više od dvadeset metara matirao Beta i izjednačio, a zatim je u 82. minuti Dempsey pogodio u praznu mrežu nakon vješto izbjegnutog zaleđa.

Portugal je u samoj završnici izbjegao poraz. Junak je bio Varela koji je na asistenciju Ronalda zabio u 95. minuti. No, pitanje je hoće li to na kraju biti dovoljno, jer u posljednjem kolu Portugalu treba uvjerljiva pobjeda protiv Gane i uvjerljiv poraz Amerikanaca protiv Njemačke, s obzirom da imaju katastrofalnu gol razliku. A s obzirom na sve dosad viđeno u ovoj skupini, to uopće nije vjerojatno...

SP u nogometu, skupina G:

Portugal – SAD 2:2 (Nani 5, Varela 90+5 / Jones 64, Dampsey 82)

Svjetsko prvenstvo
Skupina G
SAD Portugal 2:2
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Njemačka 2 1 1 0 4
2. SAD 2 1 1 0 4
3. Gana 2 0 1 1 1
4. Portugal 2 0 1 1 1
Sljedeće utakmice
26.6. Portugal Gana
26.6. SAD Njemačka