dosjetili su se

Saudijci 'prevarili' ATP kako bi Novak Đoković i ekipa izbjegli brutalne kazne

08.02.2024 u 10:52

Bionic
Reading

Saudijska Arabija će u listopadu ugostiti novi ekshibicijski turnir pod imenom '6 Kings Slam'. Na njemu bi trebali nastupiti Novak Đoković, Rafa Nadal, Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev i Holger Rune, a sad je otkriveno kako su organizatori uspjeli izbjeći kaznu zbog strogih pravila koje je uveo ATP

Naime, ATP od ove sezone uveo novo pravilo koje prema kojem najboljim tenisačima može oduzeti njihov 'platinum status' ako se odluče nastupiti na neslužbenim turnirima koji traju tri ili više uzastopnih dana.

Uz to ATP izričito brani da prvih 30 igrača s liste najboljih nastupa na turnirima u istom tjednu kad su na programu Masters 1000 ili ATP 500 turniri.

No, Saudijci su u dogovoru s tenisačima i njihovim zastupnicima ipak pronašli način da izbjegnu kazne. Prvo je turnir pomaknut za 14. listopada i održat će se u tjednu u kojem se igraju samo dva ATP 250 turnira.

Organizatori '6 Kings Slama' su nakon svega 'prevarili' ATP i rasporedom mečeva. Tako će tenisači igrati po sistemu 2-1-2, tj. igrat će dva dana, pa će jedan dan biti slobodni, a onda će opet dva puta izaći na teren. To znači da niti jedan od njih neće biti na terenu tri ili više dana uzastopno pa ih ATP ne može kazniti.

Poznato je i koliko će tenisači zaraditi samo ako se pojave u Rijadu - dobit će po milijun i pol eura, a pobjedniku prvog izdanja '6 Kings Slam' turnira pripast će čak šest milijuna dolara!